Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'de kadrosuz ve mesleki güvencesiz olarak istihdam ettirilen taşeron işçilere Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner'den müjdeli haber geldi. 

Karayolları (KİT) taşeron işçileri kadroya alınacak mı? - İşçi Haber

Yüz binlerce taşeron işçilerine verilen kadro sözünde artık sona mı geliniyor? 

Karayolları taşeron işçilerinin kadro bekleyişi sürüyor - İşçi Haber

Taşeron işçiler her seçimden önce verilen kadro sözünü 31 Mart seçimlerinden önce bir kez daha hatırlattı.. 2018-2019-2023 seçimlerinden önce verilen kadro sözleri de yerine getirilmezken milletvekilleri ve partilerin başkanları tarafından taşeron sorununun ortadan kaldırılması için Meclis ile temaslar sürüyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) 3 bin işçi alımı başvurusu nasıl yapılır,  şartlar neler? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

TAŞERON OLARAK İŞÇİLERİN İSTEKLERİ

Karayolları yol bakım onarım işçisi olarak çalışan vatandaşların istekleri şu yönde:

  1. Norm kadro
  2. Taban ücreti
  3. İlave tediye
  4. İş güvencesi
  5. Vergi adaleti
  6. 657 memur kadrosu 

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Anasayfa - Prof. Dr. Vedat Işıkhan

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Zorlu şartlar altında gerek sıcak gerek soğukta yol bakım onarım işleri yapan vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirerek, Bizler KGM'de yol bakım, onarım taşeron işçileri, müşavirlik, HGS ve tünel bakım işletme olmak üzere ağır ve tehlikeli iş kolunda yıllardır Karayollarında kadrolu işçinin yaptığı asıl işi yapıyoruz ve Genelde hep beraber çalışıyoruz. Kadrolu işçi ne yapıyorsa biz de aynısını yapıyoruz.

Karla mücadele, trafik, levha, yama, menfez ve yol temizliği olmak üzere tüm bakım işleri ayrıca danışmanlık adı altında toprak tesviye, sıcak karışım, laboratuvarda, etüt çalışmalarında müşavir personeli olarak çalışmaktayız. Aldığımız ücret ise asgari ücret oda zamanında yatmıyor , yemek parasını cebimizden ödediğimiz için doğal olarak maaşlarımız asgari ücretin altına düşüyor. kadrolu personel bizlerden kat kat daha fazla maaş alıyor; yol, yemek, mesai, arazi tazminatı ikramiye banka promosyonu ve her türlü sosyal haklarını alırken bizler de taşeron işçileri olarak bu haklardan faydalanmak ve mağduriyetimizin farkında olunmasını talep ediyoruz.

Sayın yetkililer Biz karayolları taşeron isçileri olarak yaptığımız iş kolu ağır ve tehlikeli bir is olduğu için her sabah evimizden çikarken ailemizle helallesip mesaiye basliyoruz bunun nasıl bir duygu oldugunu ancak yaşayan bilir bizlerin kadro istemesindeki amaç insanca yaşamak ve yollarda çalışma esnasında başımıza herhangi bir durum geldiğinde bizden sonra ailemizin rahat ve yaşam standartlarina uygun bir hayat sürdürmeleridir.

2010 yılında Yol İş Sendikası'nın açtığı davalar Yargıtay'da da onanınca 2012'den sonra KGM hizmet alımı ihalesini iptal edip anahtar teslimi (yapım) ihalesine geçildi. Dün bizle birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız 2015 ve 2016 yılında kadro alırken bizler hala kadro alamadık. Bu da yetmiyormuş gibi Türkiye'de 1 milyon kişi kadro alırken 4 Aralık 2017 de anahtar teslim ibaresi yüzünden ve %70 maliyeti diye bir kriter yüzünden bizler tekrar kadro dışı bırakıldık.

2023 yılı içerisinde karayollarında mevcut çalışan taşeron işçi varken 3000 kişi İŞKURüzerinden kadrolu işçi alımı yapıldı dolayısıyla Şimdi de 100.000 kişinin kadroya alınacağına dair sözler verildi ama Öğrendiğimiz bilgilere göre tekrar bizlerin kapsam dışı kaldığımızdır. Bizler karayollarında asıl işi yapıyoruz. Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz bütün bu mağduriyetimizin giderilmesini ve kadrolarımızın verilmesini sayin ulaştırma ve altyapı bakanimiz, çalişma bakanimiz ve sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz.'' şeklinde açıklama yapıldı.

YENDEN REFAH PARTİSİ'NDEN KARAYOLLARI TAŞERON İŞÇİLERİNE MÜJDE! KANUN TEKLİFİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Melih Güner, Karayolları Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'de taşeron işçi olarak istihdam edilen karayolları taşeron işçilerine müjde geldi. Kanun teklifi vereceklerini dile getiren Güner, ''Karayolları Taşeron Çalışanlarımızla yollarda karşılaşıyoruz. Emekleri çok büyük. İnşallah Taşeron Çalışanlarımızın hepsini kapsayacak şekilde kanun teklifimizi sunacağız.''dedi.