Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen uzman çavuşların kadroya geçebilmeleri için Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, MHP ile temaslarını hızlandırdı. 

3269 sayılı kanun dahilinde sözleşmeli ve kadrosuz olarak istihdam ettirilen, çalıştıkları yerlerin tehlikeli olmasından dolayı hayatlarından endişelenen uzman çavuşlar özlük hakları için çağrıda bulundu. 

Eğitimlerini tamamlayan komando uzman erbaşlar mezun oldu - Son Dakika  Haberleri

ALİ TİLKİCİ UZMAN ÇAVUŞLARIN ÖZLÜK HAKLARI İÇİN SESLENDİ!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen uzman çavuşların kadroya geçebilmeleri için Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici özlük hakları için seslendi. Askerlerin Kadro ve mesleki güvence sorunlarının olduğunu belirten Tilkici, 

UZMANLAR FEDERASYONU BAŞKANI ALİ TİLKİCİ,

Bin yıldır bu vatana göz dikenlerin emelleri eksilmedi. Haini bol olan topraklar. Bin yıldır Allaha şükür bu topraklar için şehit olacak yiğitler eksilmedi. Kıyamete kadarda Vatanın bölünmez bütünlüğü için canını verecek yiğitler eksik olmayacak. Kahramanların Mesleki endişeleri var. Kalpleri kırgın şekilde Cennete gidiyorlar. Her kesimin mağduriyetleri çözüldü 38 yıldır kahramanlara el atılmıyor. Sebeb ne bilende yok. 

Uzman çavuş düzenlemesi Meclis'te: 55 yaşında emekli olabilecekler, şahsi  silahlarını devlet verecek, 40 yaş üstü komando birliklerinde kadrolu olacak

Kadro sorunları var mesleki endişe ile görev yapıyorlar.Sözleşmenin kaldırılması gerekli. Hastalandıklarında 90 gün içerisinde iyileşmeleri gerekli bunun kaldırılması Sınıf değişikliği imkanı verilmesi gerekli. Kıdemleri rütbeden sayılması Ast-Üst ilişkisinin getirilmesi Rütbelerinin diğer statüler gibi sarı sırma olması gerekli.

İş sağlığı ihlallerine 8,7 milyon lira ceza kesildi İş sağlığı ihlallerine 8,7 milyon lira ceza kesildi

12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü mü? Uzman Çavuş nedir? Nasıl olunur? - Popüler  Haberler

ile bütünlüğünün sağlanması için atama yönetmeliği ve belirli bir kıdemden sonra merkezi yerlerde görev yapılması sağlanmalı. Emeklilerinin malüllerin 3600 ekgöstergeden faydalanması için gereken derecenin verilmesi emekli maaşlarının düzeltilmesi gerekli. 

Uzman çavuşlar haklarını istiyor

Allah aşkına Canını veren yiğitler çok şeymi istiyor. Kadro verilen meslek gruplarından eksikleri nelerdir. Bu kahramanların hepsi şehadet adayıdır ve siz vefa borçlusunuz Hakları versenizde vermesenizde bu vatan için şehit olmaya devam edecekler Ama kırgın olarak cennete gidiyorlar bilesiniz.'' şeklinde açıklama yaptı. 

UZMANLAR FEDERASYONU UZMAN ÇAVUŞLARA KADRO İÇİN MHP İLE TEMASLARII HIZLANDIRDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen uzman çavuşların kadroya geçebilmeleri için Uzmanlar Federasyonu Ali Tilkici Başkanlığında, MHP ile temaslarını hızlandırdı. Tilkici uzman çavuşlar için MHP görüştüklerini şu sözlerle dile getirdi:

Mhp Genel Bşk Yard. Sayın Ulvi Yönter’i Uzmanlar Federasyonu Yönetimi olarak ziyaret ettik. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza kahraman Uzman Çavuşlar adına teşekkür ederim. Birlikte Güçlüyüz.''