Kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan YHS personelleri, uzun süredir büyük bir adaletsizliğin eşiğinde. Kamu çalışanları, ünvanlarına ilişkin görev tanımlarının belirgin olmaması nedeniyle ağır şartlar altında çalışıyor. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli ünvanlarda (teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, terzi, berber, garson, bahçıvan, şöför, bekçi, vb.) görev yapan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki kamu görevlileri, yaşadıkları mağduriyetin görmezden gelinmesine karşı çıkıyor.

Gerek sosyal medyada gerekse meydanlarda sesini duyurmaya çalışan YHS personelleri 1 Nisan'da Ankara'da basın açıklaması gerçekleştirmişti. 

Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki kamu görevlilerinin sınıf değişikliğine ilişkin beklentilerine henüz bir yanıt gelmemesi seçime kısa bir süre kala mağdurların tepkisine yol açtı.

Cumhur ittifakı YHS personelleriyle ilgili somut bir adım atmazken muhalefette aynı şekilde konuyu gündeme getirmedi.  Mağduriyetlerini kim giderirse oyu o partiden yana olacağını dile getiren YHS personelleri, azımsanmayacak kadar fazla bir kitleye sahiptir. 

İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem! İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem!