Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyonların düzenlediği toplantıda sözleimeli istihdam ile ilgili konuştu. Yalçın, “Toplu sözleşmede aldığımız karar gereği 2022 yılı iki önemli konunun enine boyuna çalışılacak ve sonuca ulaştırılacak. Sözleşmelilere kadro ısrarımızda gerçekler de gerekçeler de haklılığımızı ortaya koyuyor. İstihdamın çeşitlendiği, kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli-5393’lü, İHS’li gibi çeşitliliğin 39 ayrı mevzuata dönüştüğü istihdam alanı çalışma barışı açısından alarm veriyor. Bu alan toparlanmak ve çalışanın iç huzuru ve iş huzuru temin edilmek zorunda”

NE YÖNETİLEBİLİR NE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TABLODUR!

 “Aynı camide kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli-fahri olmak üzere farklı haklara sahip din görevlisi var. Hastanede aynı serviste yine kadrolu-süreli sözleşmeli-süresiz sözleşmeli-vekil olmak üzere farklı hemşire istihdamı var. Bu tablo ne yönetilebilir ne de sürdürülebilir bir tablodur” diye konuştu.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

BELEDİYEDE 5393 SÖZLEŞMELİ VAR

 “Belediyede 5393’e tabi sözleşmeli var. Yerel yönetimde başkan değişti mi, sözleşmeli memur ipin ucunda. İki satır yazıyla ‘Görülen lüzum üzerine işinize son verilmiştir’ denip ekmeği alınıp kapının önüne konuluyor. İşine geri dönmesini sağladığımız arkadaşlarımız var, dava süreci devam edenler var. İşini kaybettiği için canına kıyan arkadaşlarımız var maalesef. Bu sorunun çözülmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.