58 bin 500 tutuklu ve hükümlü cezaevlerinde meslek edindi 58 bin 500 tutuklu ve hükümlü cezaevlerinde meslek edindi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bir son dakika açıklamasında bulundu. Kanal 7 adlı kanalda yayınlanan Başkent Kulisi adlı programa konuk olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. yargı paketi hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Bakan Tunç açıklamasında yargı paketi üzerinde çalışmaların sonuna geldiklerini ve taslak düzenlemeyi meclise gönderdiklerini söyledi. Tunç, yeni yargı paketi ile birçok konuda önemli düzenlemeler yapılacağını, özellikle cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağını söyledi.

Bakan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"8. yargı paketinde önemli düzenlemeler var. Bunları mecliste takip ediyoruz. TBMM'ye taslak çalışması sunduk. Burada özellikle cezasızlığı ortadan kaldıracak, denetimli serbestlikte 2 yılın altındaki suçlarda suçluların 1 yıl otomatik denetimli serbestlik yerine orana göre cezaevine girmesi düzenlemesi var.

Yargı etkinlikleri için önemli maddeler var. AYM iptalleri için yeni düzenlemeler var. Şubat ayında meclisten geçtikten sonra düzenlemeler hayata geçecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargı paketi açıklaması: Çalışma taslak  aşamasında | Independent Türkçe

2024 ile 2028 arası için Yargı Reformu Strateji belgesi hazırlıkları devam ediyor. Açıklanan hedeflere ulaşma yolunda çalışacağız"

ŞUBAT AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bakan Tunç açıklamasında düzenlemenin Şubat ayında meclisten geçerek yürürlüğe gireceğini söyledi.

Editör: Zeynep Peksoy