Yargı yetkilisinın bugün yaptığı açıklamada, Tunus sahil güvenlik görevlilerinin teknelerinin doğu Sfax kenti açıklarında alabora olmasının ardından 17 düzensiz göçmen cesedini ve 97 kişiyi kurtardığını söyledi.

Sfax mahkemesi sözcüsü Murad al-Turki, yaptığı açıklamada, çoğunluğu Sahra altı ülkelerinden Avrupa'ya gitmek isteyen 120 civarında düzensiz göçmeni taşıyan dört teknenin Sfax açıklarında battığını söyledi.

AB'nin "Influencer" politikası: Sosyal medyada sorumluluğun artırılması amaçlanıyor AB'nin "Influencer" politikası: Sosyal medyada sorumluluğun artırılması amaçlanıyor

Kalan göçmenlerin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

21 Nisan'da Tunus İçişleri Bakanlığı, bu yılın başından bu yana 3.162 düzensiz göçmenin gözaltına alındığını ve 205 düzensiz göç girişiminin engellendiğini duyurdu.

Tunus, Cezayir, Libya, Moritanya ve Fas gibi Mağrip ülkeleri, yıllardır daha iyi bir yaşam umuduyla başta Sahra altı Afrika'dan gelen düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya ulaşma girişimlerine tanık oldu. Göçmenlerin bir kısmı hedeflerine ulaşmayı başarırken, bir kısmı da yolculuk sırasında sıklıkla ölüyor.

Bu haberde kaynak ANew'tir.