31 Mart seçimlerinden önce ve sonra siyasi partilerin YSK'ya yaptığı sandık kurulu başkan ve üyelerine ilişkin bilgilerin verilmesine ilişkin başvurular oy birliğiyle reddedildi.

YSK, 31 Mart yerel seçimlerinden önce ve sonra, sandık kurulu başkan ve üye listelerinin siyasi partilerle paylaşılması yönündeki başvuruları reddetti. 

8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 3 gözaltı 8 ilde dolandırıcılık operasyonu: 3 gözaltı

YSK SON KARARI VERECEK

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti ile MHP'nin İstanbul seçim sonuçlarına yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili araştırmaların tamamlanmasının ardından, gelen sonuçlara göre kararını verecek. İlçe seçim kurulları, kısıtlı seçmenlerin yanı sıra memur olmayan sandık kurulu başkanı ve üyeleriyle ilgili de araştırmasına devam ediyor. 

ÖRNEK KARARLAR VAR

Tartışmalara konu olan sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili siyasi partilerin seçim takvimi içinde bilgi sahibi olma imkanı bulunmuyor. YSK, kanun gereği sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesini siyasi partilerle hem seçimler öncesi hem de seçimler sonrası paylaşmıyor.  

YSK'nın seçim öncesi ve sonrasında partiler tarafından istenen sandık kurulu başkan ve üyelerine ilişkin bilgilerin verilmesi talebine ilişkin aldığı örnek kararlar bulunuyor.

Editör: TE Bilişim