İçişleri Bakanı Süleyman SoyluTürk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünde polis memurlarını sevindirecek bir haber verdi. Soylu Polis memurlarının 8 saat çalışıp 24 saat dinlendikleri bir sistemi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

"12-12 ÇALIŞMA KONSANTRASYONU YOK EDER"

Kastamonu'da köy muhtarı silahla vurularak öldürüldü Kastamonu'da köy muhtarı silahla vurularak öldürüldü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polislerin çalışma saatlerinin fazla olduğuna dikkat çekerek, "15 Temmuz'un akabinde polislerimiz, 12 saat çalışıp, 12 saat dinleniyorlardı. 12-12 çalışmak esas itibarıyla konsantrasyonu ortadan kaldırır.Hem sosyal hayatı da ortadan kaldırdı ama polis teşkilatımız gıkını çıkarmadı. Türkiye'yi o durumdan çekti aldı. Şimdi ilk önce 12-24'e döndü çalışma saatleri. Hedefimiz, 8-24. 8 saat çalışıp 24 saat dinlendikleri bir sistem" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 174. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Soylu, polislerin fedakarca büyük bir mücadele verdiğini ve onların en iyi şartlarda çalışması için düzenlemelerde bulunacaklarını söyledi. 

3 BİN KADIN POLİS

Karakollarda güven masaları oluşturduklarını söyleyen Soylu, buraya yaklaşık 3 bin kadın personel alacaklarını ve karakollarda çalışan bütün personele çeşitli konularda eğitim verdiklerini belirtti.