700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde süreç devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "TÜRK-İL ve HAK-İŞ ile cuma günü konuyu bir defa daha ele alacağız. Bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bunu da çözüm yoluna sokacağız" bilgisini vermişti. 

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay son yaptığı açıklamasında düşük ücrete 15 bin lira teklif ettiklerini, şu anda rakamın 12 bin lira olduğunu, pazarlık sürecinin devam ettiğini söyledi.

Daha yüksek ücrete ise yüzde 45 zam ve iyileştirme teklifinde bulunduklarını hatırlatan Atalay, “Şu anda yüzde 40 noktasındayız. Bunu kabul etmediğimizi ifade ettik. Bununla ilgili toplumun beklentisi var. Bizim zamanımız da var. İlk defa ocak ayında başladık. Ondan evvel biz temmuz, ağustos aylarında sözleşmeyi bitiriyorduk. Arzumuz seçim arifesinde bitirebilirsek bitiririz ama arzu ettiğimiz rakam olursa bitiririz. İlla seçime kadar bitireceğiz diye bir şey yok. Arzu ettiğimiz rakamı bulursak problem yok. Ama olmazsa biz bu işin içinde olmayız. Onu da ifade etmek istiyorum. Arzu ettiğimiz rakamı görmezsek niye bitirelim. Tablo bu” demişti.

BAKAN BİLGİN SONRASI BİR AÇIKLAMA DA HAK-İŞ'TEN GELDİ

Toplu sözleşme hakkında Bakan Bilgin'in ardından Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan açıklama geldi. Arslan, "Sayın Bakan ile görüştüm, bu hafta içerisinde, olmazsa seçim öncesinde mutlaka 700 bin kamu işçisinin toplu sözleşmesini de imzalayacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'ten ortak açıklama

TÜRK-İŞ'TEN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'ne ilişkin son yaptığı açıklamada, "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu etmediğimiz bir rakam olursa biz bu işin içinde olamayız" ifadelerini kullanmıştı.

KAMU İŞÇİSİ ZAMMI İÇİN UZLAŞMA GELECEK Mİ?

Kamudaki 700 binden fazla kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nünde son viraja girildi. Bugün hükümetin son teklifini vermesi ve tarafların uzlaşması bekleniyor. İlerleyen saatlerde gelişmeleri aktaracağız.