1 Mayıs , tarihi mücadeleleri ve işçi sınıfının kazandığı kazanımları anma günü olarak bilinmektedir. Bu nedenle Türkiye'de Emek ve Dayanışma Günü'nün birçok farklı illerde kutlanıyor. 

1 Mayıs Nasıl Doğdu?

1 Mayıs ilk olarak  1886'da ABD'de bir grup işçinin sekiz saatlik işgünü için kitlesel bir grev düzenlediği dünya çapındaki işçilerin emeğini anma etkinliği olarak ortaya çıktı.

1890'lardan bu yana birçok ülkede 1 Mayıs Uluslararası İşçi Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Türkiye'de ilk toplu 1 Mayıs kutlamaları, Osmanlı döneminde 1910'larda İstanbul, İzmir ve Selanik'te ağırlıklı olarak pamuk, üzüm ve liman işçilerinin düzenlediği etkinliklerde gerçekleşti.

1922'de Kurtuluş Savaşı sırasında Sovyetler Birliği ile yakın ilişkiler içinde Ankara'da kutlandı ve 1923'te resmen kutlandı. 1925'ten 1976'ya kadar İşçi Bayramı kutlamaları resmen yasaklandı ve Bahar ve Çiçek Günü adında yeni bir resmi tatil getirildi.

1977'de, on yıllardır ilk toplu İşçi Bayramı kutlamaları, İstanbul'un Taksim Meydanı'nda yüzbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti, ancak kimliği belirsiz saldırganların kalabalığa ateş açması ve açılan ateş sonucu 36 kişinin ölümüyle sonuçlanmasıyla trajik bir şekilde sona erdi. izdiham. 1979'dan itibaren Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması, meydan ve çevresinin her yıl güvenlik güçleri ile solcu ağırlıklı gruplar arasında çatışma alanına dönüşmesine neden oldu.

12 Eylül 1980 darbesinin askeri rejimi, İşçi Bayramı kutlamalarını yasakladı ve 1 Mayıs'ı ulusal bayram olarak kaldırdı. 2009'da yeniden restore edildi ve meydan 2010'da İşçi Bayramı kutlamalarına açıldı. 2010'daki mitingler barışçıl geçti, ancak 2012'de yasağın yeniden getirilmesinin ardından protestolar yeniden şiddete dönüştü. Taksim Meydanı, 1977 olayının ve geçmişte İşçi Bayramı kutlamalarını isyan çıkarmak için istismar eden terörist grupları destekçilerinin isyanları tekrarlanmamak için kitlesel mitinglere yasak getirildi. 

RESİMLİ VE ANLAMLI 1 MAYIS MESAJLARI VE SÖZLERİ

Hiçbir işte istikbal yoktur, istikbal işe sahip olan kişinin elindedir. Hepinizin istikbali açık 1 Mayıs'ı kutlu olsun…

Yüz karası değil, kömür karası;
Böyle kazanılır ekmek parası.”
İşçinin ve Emekçinin Bayramı Kutlu Olsun!
1Mayıs evde tek başına bırakamayacağı bebeğini alıp dünyayı sırtına alan Annenin tertemiz alın teridir.

"Sen karanfile eğilimlisin, alıp sana veriyorum işte
Sen de bir başkasına veriyorsun daha güzel
O başkası yok mu bir yanındakine veriyor
Derken karanfil elden ele.... (Edip Cansever)" 1 Mayıs kutlu olsun el ele...

Emek hayattır gün gelir hatıra olur.....

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor? Staj ve çıraklık sigortası mağdurları: Neden biri emekli olurken diğeri bu haktan mahrum ediliyor?

Bir haykırıştır #1Mayıs. Bir varoluş, bir hatırlanıştır. Bizi biz yapan emekçilerin gününü kutluyorum.

Tüm farkı yaratan emektir!

Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan #1Mayıs ’ımız kutlu olsun.

Emek her koşulda sermayeden bağımsızdır, ondan önceliklidir ve ondan üstündür. Emek olmadan sermaye olmaz. Sermaye ancak emeğin meyvesidir.

Emeğin önemini ve değerini bilen emeğe saygısı olan herkesin #1Mayıs işçi ve emekçi bayramı kutlu olsun.

Ekmeğini helalinden kazanan Ve kazandığı ile yetinen tüm emekçi kardeşlerimizin günü kutlu olsun.

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı sözleri! 1 Mayıs kutlama mesajları! 1 Mayıs  Emekçi Bayramı resimli mesajlar! - Haberler

RESİMLİ 1 MAYIS MESAJLARI

”Seveceğin bir iş seçersen, yaşamında bir gün bile çalışmış olmazsın.” (Confucius) Herkesin sevdiği işi yapması dileğiyle…

ÖzeIde emekçiIerimizin, geneIde dünya emekçiIerinin birIik mücadeIe ve dayanışma günü 1 Mayıs işçi bayramını kutIuyorum.

1 Mayıs’ın ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları ve sözleri resimli

Bir metre iş yapmayı, bir kilometre söz vermeye değişmem.” Çalışan ve iş arayan her emekçinin 1 Mayıs’ı kutlu olsun…

İşçilikte cinsiyet eşitsizliğinin, emeğin sömürülmediği çocuk işçilerin olmadığı #1Mayıs kutlu olsun !

Ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için canla başla alın ve akıl teri döken; güçlü Türkiye'nin mimarları işçi ve emekçi kardeşlerimin #1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum.