DHA'nın haberine göre, Domaniç ilçesi Hisar Mahallesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde mevcut muhtar Cahit Demiröz, yeniden adaylık başvurusunda bulunmadı. Seçimlere, Demiröz'ün yerine Samet Koyun'unda aralarında bulunduğu 11 kişi aday oldu.

Lise mezunu olan Samet Koyun, yapılan muhtarlık seçimini 160 oy alarak kazandı. 

KİMSE ONA İNANMADI

Adaylık başvuru sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Samet Koyun, ilk başta aday olacağı zaman genç yaşı nedeniyle kimsenin kendisine inanmadığını aktardı. Oyların büyük çoğunluğunu toplayarak muhtar seçilen Samet Koyun görevi eski muhtar Cahit Demiröz’den devraldı.

Aynı zamanda, adaylık başvurusunda kendisini destekleyenlerin de bulunduğunu aktaran Samet Koyun, “Beni destekleyenler Fatih'in İstanbul’u fethettiği yaşta olduğumu söyledi. İyi bir seçim dönemi geçirdik. 11 adayın olduğu seçim 8 oy farkla kazandım. Mahalle hizmet etmek için çok heyecanlıyım” ifadelerine yer verdi.

Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Eski muhtar Cahit Demiröz ise genç muhtar için “İlçemizin en büyük mahallesi olan Hisar Mahallesi muhtarlığını 3 dönem yaptım. Kendi isteğimle son seçimlerde de aday olmadım. Rozetimi Domaniç’in en genç muhtar adayına devretmekten gururluyum, Allah utandırmasın” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Öznur Kaya