Gazeteci Savaş Ay, 15 yıl mücadele verdiği kanser hastalığı nedeniyle 2011 yılında vefat etti. Vefatının ardından Ay'a ait banka hesabında bulunan paraların mirasçılar arasında nasıl paylaşılacağı mahkemeye taşındı. 

10 YIL SONRA SONUÇLANDI

Gazeteci Savaş Ay'ın 2011 yılında vefat etmesi üzerine mirasıyla ilgili dava 10 yıl sonra karara bağlandı. 

Mahkeme tarafından verilen kararda, Ay'ın banka hesabında bulunan paraların mirasçıları olan Ulaş Can Ay ve Sanem Dolun Ay arasında eşit şekilde paylaştırılması sonucuna varıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Olaylar Savaş Ay'ın, 2011 yılında vefat etmeden önce vasiyetnamesinde tüm mirasını ilk eşinden olan oğlu Ulaş Can Ay'a bırakmasıyla başlamıştı. Sonrasında ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay, açtığı 'vasiyetnamenin iptali' davasını kazanmıştı.

Son olarak Sanem Dolun Ay ve Ulaş Can Ay, 10 yıl önce mirasın korunması ve adil bir şekilde dağıtılması için 'terekenin tespiti' davası açtı. Dava bugün kararını verdi.

Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçan çocuğa otomobil çarptı Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçan çocuğa otomobil çarptı

Mahkeme, kararı Ay'ın ikinci eşinden olan kızı Sanem Dolun Ay'ın lehine sonuçlandırdı ve banka hesabındaki paraların mirasçılar arasında eşit olarak paylaştırılması hükmünü verdi. 

Editör: Öznur Kaya