TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Uzun bir zamandır "af" bekleyen sürücüler, umutlarını yitirmiyor ve hükümetin gelecek olan af yasasını beklemeye devam ediyor. Bu kişiler, maddi kayıplarının yanı sıra toplumda edindikleri profili, aile geçimlerini ve birçok insani öneme sahip durumu etkilediğini belirtmişlerdir. Bu nedenle, eski yaşamlarına dönmek ve affın kendilerine sunacağı fırsatı değerlendirmek istediklerini belirtmişlerdi. 

Son olarak AKİT TV'de Mustafa Balevi'nin programına konuk olan USPUM Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özçelik mağdurlar için şu sözlere yer verdi: "Çok önemli bir milyon civarında bir grup var, çok konuştuğumuz ehliyet affı bekleyen kardeşlerimiz. Onların özellikle hayata tutunma, ailelerinin geçimlerini sağlama, mesleklerini icra etme noktasında bir talepleri var sıkıntıları var" demişti.

Gerek televizyonda gerek Meclis'te sık sık gündeme gelen mağdur sürücüler için henüz hükümetten gelen bir karar veya düzenleme olmadığı görülüyor. Sürücülerin ısrarlı talepleri devam ederken bekleyişleri de devam ediyor.