Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü (PTT)'de taşeron olarak çalışan işçiler sesleniyor!  ''Kamuda taşeron kaldı''

PTT işçileri maaşlarına zam beklerken, kadrosuz bırakıldı. Peki PTT'de çalışan taşeron işçilere kadro var mı? Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olark çalışan işçilerin çoğunun kadroya geçirilmesinin ardından PTT'de çalışan taşeron işçilerin kadro bekleyişi ısrarla devam etmektedir. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin ayaptığı açıklamada taşerona kadro ile ilgili yaptıkları düzenlemeyi açıklamıştı. Işıkhan konuşmasında, taşerona kadro çalışmalarının devam ettiğini ve bu konuda somut adımlar atmakta olduklarını belirtmişti.

PTT'de çalışan taşeron işçileri kadro talebini yineledi. PTT-Sen Genel Yönetim üyesi Süleyman Şen, daha önce yapmış olduğu açıklamada mağdurlara destek verdiğini belirtirken, ''İş yükünün büyük çoğunluğu taşeron işçilerin omzunda” dedi.

PTT'ye bağlı çalışan taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili meclise  önerge verildi!

Süreç içersinde verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Şen,“Taşeron olmanın başka sorunları da var. Sendikalaşma alanında sorunlar yaşanıyor. Promosyon hakkından mahrum kalıyorlar. Ölüm izninden süt iznine kadar her şey birlikte çalıştıkları memurlar ile farklı. Ağustos ayında yapılan sözleşmeyle beraber bu işçilerin hakları daha da düştü. Bu yüzden işçiler özlük hakları için kadro talep ediyor. PTT işçilerinin talepleri net: bir kez daha seçim vaadiyle kandırılmak değil kadro istiyorlar”dedi.

PTT emekçileri kadro istiyor

Yaptıkları işe göre düşük maaş alan mağdurlar, eşit işe eşit maaş ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını istiyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili Süleyman Girgin, geçtiğimiz yıllarda, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM)'de çalışan vatandaşların kadro talebini Meclis'e taşımasına rağmen, konu ile ilgili henüz somut bir adım atılmadı.

Meclis'e taşıdığı konu ile ilgili açıklama yapan Girgin,“Şu soğuk havada, karda kışta, biz sıcak yatağımızda uyurken fedakârca çalışan, yollarımızı açan karayolları işçilerine kadro verilmesi şart. 14 bin 700 işçi verilen sözlerin tutulmasını, kadro almayı bekliyor bekleyen işçilere kadro verilsin,” dedi.

CHP'li Girgin'den Pınar Gültekin'in babasına suç duyurusu - Son Dakika  Haberleri

Vatandaşların kadro isteklerine yönelik yaptığı açıklamalara devam eden Girgin, “Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kabul edilmez” dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Grup Başkanvekili Burcu Köksal'dan da destek gecikmezken, daha önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakan Vedat Işıkhan'a yönelltiği soruda, taşeron işçilerin ne zaman kadroya geçeceğini söyleyen Köksal, ''TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakana sordum. 2018’de Ohal KHK’sı ile taşerona kadro verildi ancak tümü kadroya geçemedi hala kadro bekleyen taşeron işçiler var. Kitlerde çalışan taşeron işçiler, hastane, yemekhane, hbys çalışanları, Karayolları, Radyoloji, Kamu Çağrı Merkezi Çalışanları, Kiralık Araç Şoförleri, 4 Aralık mağdurları, belediye şirket işçileri ne zaman kadroya geçecek?'' ifadelerini kullanmıştı.

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken, yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti.

Vedat Işıkhan kimdir?

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

TAŞERON VE BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO İÇİN KANUN TEKLİFİ VERİLDİ Mİ?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, TV100 kanalında yayınlanan Kübra Par'la Farklı Açılar programına konuk oldu. 

Taşeron ve belediye şirket işçilerinin kadro beklentisine değinen Erbakan, taşeron ve belediye şirket işçilerine kadro için kanun teklifleri vereceklerini açıkladı. 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Fatih Erbakan: TSK bir yıl süreyle Gazze'de görev alsın - Tele1

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı

Sn. @ErbakanFatih

600 bin belediye şirket işçisinin her zaman yanında oldu ve olmaya devam ediyor.

Röportaj verdiği canlı yayında tekrar belediye şirketlerinin yanında olacağını bir kez daha dile getirmişti . Bizler 600 bin belediye… pic.twitter.com/ZuGyTQJG1i

— BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ PLATFORMU (@HakveAdale) November 4, 2023

Fatih Erbakan'ın açıklamasının ardından birkaç gün geçti. Yüz bini aşkın taşeron ve belediye şirket işçisi kanun tekliflerinin Meclis'e sunularak kabul edilmesini bekliyor. Ancak Erbakan, henüz konuya ilişkin bir kanun teklifinde bulunmadı.