TBMM Genel Kurulu'nda, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeler içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası kabul edildi. Ancak, 1999 depremi nedeniyle mağdur olan vatandaşlar bu kapsamdan yararlanamadı.

Staj ve çıraklık mağdurlarına destek büyüyor! Staj ve çıraklık mağdurlarına destek büyüyor!

17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinin yol açtığı büyük yıkımlar, iş alımlarının ertelenmesine, çalışan vatandaşların Sosyal Sigorta Kurumu (SSK) girişlerinin geç yapılmasına sebep oldu. İnsanlar bu dönemde kaybettikleri yakınlarına yas tutarken, EYT yasası çıktı. Deprem koşulları nedeniyle birçok vatandaş sigorta girişlerini takip edemedi ve SSK evrakları binaların yıkıntıları arasında kayboldu. Prim günlerini dolduran ancak bir günle EYT hakkını kaçıran vatandaşlar, on beş veya yedi yıl daha çalışmak zorunda kalmak durumunda kaldı, bu durum da adaletsizliği beraberinde getirdi.

1999 Sonrası Deprem Mağdurları Müjde Bekliyor!

17 Ağustos ve 12 Kasım depremleri nedeniyle yaşanan bu hak mağduriyetinin giderilmesi ve EYT kapsamının 31 Aralık 1999 tarihine genişletilmesi talep ediliyor. Emeklilik haklarını birkaç günle kaçırmak istemeyen vatandaşlar, X gibi sosyal medya platformlarında etkinlikler düzenleyerek EYT konusundaki taleplerini yetkililere iletiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yeni müjdeler vereceğiz." açıklamasının ardından umutlanan deprem mağdurları, EYT konusunun çözülmesini ve mağduriyet yaşanmamasını istiyor. Uzun süredir emeklilik hakları için mücadele eden bu vatandaşlar, Kabine Toplantısı'ndan olumlu bir haber bekliyor.