Ülke genelinde astsubaylar okul borçlarını askeri hizmetleri sırasında geri ödeyerek emeklilik haklarına erken kavuşma şansı elde edebiliyor. Ancak 2000-2001 ve 2002 devresi astsubaylar bu haktan mahrum bırakılarak mağduriyete uğruyor.

EYT yasasının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesiyle astsubay borçlanma hakkı son zamanların önemli bir maddesi haline geldi.

Ülke genelinde 1999 öncesi ve 2003 sonrası astsubaylar, okul borçlanması yaparak EYT kapsamına dahil olurken 2000, 2001 ve 2002 arasında görev yapan astsubaylar okul borçlanmasına dahil edilmedikleri için EYT hakkından mahrum kaldı. Bu durumdan doğan eşitsizlik sonucunda bir kesim astsubay emeklilik hakkına kavuşurken bir kesim astsubay için ise mağduriyet oluştu.

Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi! Özgür Özel, TBMM'de Staj ve çıraklık mağdurları ile bir araya geldi!

Çoğu astsubay, askeri hizmetler sırasında yükseköğrenimlerini tamamlamış ve bu süreçte askeri hizmetler için verimli bir biçimde görev yapmıştır. Ancak bir kesim astsubaylar askerlik hizmetini yerine getirmesine rağmen emeklilik hakkı elde edemiyor.

2000-2001 ve 2002 devresi astsubaylar yaşanan bu haksızlıklardan ötürü EYT yasasının yeniden düzenlemesi gerekliliğine vurgu yapıyor.