EYT yasası, 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi bulunan vatandaşlara  düzenleme getirilerek emekli edilmişti. Ancak askerliği 12 ay 24 ay yapmak zorunda kalan vatandaşların emekli olma süreleri uzarken (EYT) kapsamına dahil olmak isteyen 2000, 2001 ve 2002 devresi  astsubaylar torba yasada yer alacak mı?

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

Bedelli Askerlik İçin Askerlik Borçlanması Yapılabilir? - Kamu İşçileri

2000, 2001 ve 2002 nasıplı astsubayların askeri okula girmeden önceki okumuş oldukları fakülte/yüksekokul ve MYO sürelerinin borçlanılarak EYT'ye dahil olmak isteyen kişilere ilişkin süreç içersinde çalışma başlatılmaması, vatandaşları mağdur etti.

Askerlik borçlanması ne kadar, askerlik borçlanması zamlandı mı? Askerlik  borçlanması ödemesi nereye ve nasıl yapılır? Askerlik borçlanması online  ödeme ekranı ve son ödeme tarihi! - Ekonomi Haberleri

1978 yılından itibaren TSK'da harp okulu dışında kaynağa girmiş tüm subayların eğitim durumlarını harp okulları ile eşitlemek adına dış kaynaktan kaynağa girmiş subaylara askeri okul öncesine ait okudukları sivil fakülte ve yüksekokul sürelerini EYT'ye dahil olmayarak torba yasada yer almadı. 

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

2019'da vatandaşlar ile ilgili önemli bir karar alındı. Yayınlanan genelgede mesleğe Ekim 2008 tarihinden sonra ilk defa memur statüsünde sigortalı olan vatandaşlar, SSK, BAĞ-KUR ve özel sandık kapsamında sigortalılığı olanların sigortalılık başlangıç tarihinden önceki sürelerine yönelik yapacakları askerlik borçlanması, sivil okul borçlanması, yurtdışı gibi hizmet borçlanmaları geçerli sayıldı. 

Bedelli askerlik ücreti açıklandı | soL haber

Konunun çözüme kavuşturulmamasının anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belrten mağdurlar, kendinden rütbece kıdemsiz astsubaylardan 13 ile 15 yıl arası daha geç emekli olmanın haksızlık olduğunu, mesleğe önce kabul edilen astsubayın kıdemce üstü olmasına rağmen mesleğe sonra girenin daha erken emekli olması ayrıca bu mağduriyete ve Fiili Hizmet Zammındaki haksızlığında eklenmesiyle askeri hiyerarşinin bozulmasına sebebiyet vereceğini belirtti.