TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen 2000 sonrası SGK mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması bir kesimin mağduriyetinin giderilirken diğer kesimin mağduriyetinin görmezden gelinmesine neden oldu. Birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına tepki göstermeye devam ediyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını talep ediyor.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Hükümetin 2000 sonrası SGK mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor. 

Twitter'da yaptıkları etkinliklerle iktidara ve muhalefete seslenen 2000 sonrası SGK mağdurları emeklilik yoksa oy da yok diyerek emekliliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor. Emeklilik şartlarını tamamlamış ancak SGK girişi, madde değişikliği gibi çeşitli nedenlerle emekliliklerinin önünde engel bulunan bu mağdur kitlelerin seçim öncesi kazanılmış haklarına kavuşması bekleniyor.