HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen 2000 sonrası SGK mağdurlarının yasa kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması bir kesimin mağduriyetinin giderilirken diğer kesimin mağduriyetinin görmezden gelinmesine neden oldu. Birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına tepki göstermeye devam ediyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

Seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini isteyen vatandaşlar Twitter'da #Seçimi2000lerBelirler etiketiyle bir etkinlik düzenledi. Problemlerinin çözümünün oy kararlarında çok etkili olacağını belirten 2000 sonrası SGK mağdurları yetkililere seslendi. Düzenlenen etkinliğe binlerce vatandaş katıldı. Etiket kısa sürede Türkiye gündemine yerleşti.

Hükümetin 2000 sonrası SGK mağdurlarını görmezden gelmemesi, ikinci torba yasayla ya da seçim öncesinde bu mağduriyeti çözüme kavuşturması bekleniyor.