Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var... Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale! Çok sayıda gözaltı var...

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ancak yasa kapsamına alınmayan 2000 sonrası SGK'lılar birkaç günlük fark yüzünden aynı prim ve yaş şartını yerine getirdikleri vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmalarına tepki gösteriyor. Emeklilikte ayrımcılık olmaması gerektiğini söyleyen 2000 sonrası SGK mağdurları adil bir emeklilik düzenlemesiyle bu yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyor.

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için bir çalışma yapılmasını talep ediyor. Ancak yetkililerden 2000 sonrası SGK'lıların mağduriyetine dair bir açıklama yapılmadı. EYT kapsamına alınmayan 2000 sonrası SGK, Bağ-Kur, askerlik-doğum, 5000, ABO, 3600, kısmi emeklilik, staj ve çıraklık mağdurları emeklilikte ayrımcılık yaşanmaması gerektiğini söylerken yaşadıkları ayrımcılığın torba yasayla çözülmesini bekliyor.