9 Eylül 1999 sonrası sigorta girişi olan vatandaşlar emeklilik düzenlemesinden yararlanamadığı için emeklilik hayalleri suya düştü. Emeklilik hakkı için mücadele eden 2000 sonrası SGK’lılar tepkilerini sürdürüyor. Başta CİMER olmak üzere ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları aktaran 2000 sonrası SGK mağdurları emeklilik hakkı için seslerini daha gür çıkaracaklarını söyledi.

EYT kapsamına dahil edilmeyen 2000 sonrası SGK’lıların mağdurlarının sorunları günden güne büyüyor. Biirkaç günlük fark yüzünden aynı prim ve yaş şartını yerine getirdikleri vatandaşlardan 17 yıl sonra emekli olmalarına tepki gösteriyor.

İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem! İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem!

Staj ve çıraklık mağdurları seçime küs girdi

Staj döneminde sigoralı sayılmadıkları için emeklilik hakkı elde edemeyen binlerce staj ve çıraklık mağduru oy kulllanmaya giderken kırgın olduklarını belirtti.

Ülkemizin dört bir yanından tek yumruk olarak seslerini duyurmaya çalışan staj ve çıraklık mağdurları, uzun süredir emekli olabilmek için büyük bir mücadele veriyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Vedat Bilgin’den geçtiğimiz günlerde, “Staj bir mağduriyet konusu değildir. İş akdi stajla başlamıyor. Staj bir eğitimdir ve EYT onu kapsamaz” açıklaması geldi. Bunun üzerine mağdurların tepkileri gitgide arttı. 

EYT kapsamına dahil edilmeyen 2000 sonrası SGK'lılar ve staj mağdurlarının emeklilik hayali suya düştü. Seçim öncesi hükûmetin bu mağduriyetleri görmezden gelmesi tepki toplamıştı. Büyük bir oy potansiyeline sahip mağdurlar seçimin ikinci tura kalmasının ardından mağduriyetleri giderilmediği için ona göre sandığa gideceklerini alenen söyledi.