Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanlarından Filistin için "sessiz yürüyüş" Sakarya'da hekimler ve sağlık çalışanlarından Filistin için "sessiz yürüyüş"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi bugün Meclis'e sunuluyor. Düzenlemeyle ilgili detaylı paylaşan Akbaşoğlu, düzenlemenin 4 maddeden oluştuğunu belirtti.

Prim gününü dolduranların  herkesin yasanın verdiği çerçevede emekli olabileceklerini aktran Akbaşoğlu 8 Eylül 1999 sonrası sigortası başlayanlar için kötü haberi verdi.

8 EYLÜL 1999 SONRASI DAHİL EDİLMEDİ

''Mevzuata göre prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız emekli olma hakkına sahip. 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olan çalışanlar için geçerli olacak.'' diyen Akbaşoğlu 

2000 ve sonrası çin kapıyı sertçe kapattı 2000 ve sonrası sigorta başlangıcı olan ve günlerini tamamlayan mağdurlar emekli olmak için 17 yıl beklemek zorunda kalacaklar. 

Milyonlarca vatandaşı mağdur eden bu düzenleme adeta hayal kırıklığı yaşattı. 

HAFTAYA YASALAŞACAK

 Bu hafta Plan Bütçe Komisyonu’nda EYT düzenlemesini görüşmeyi planlıyoruz diyen Akbaşoğlu, gelecek hafta ortasında EYT düzenlemesinin yasalaşacağını söyledi.