2000 sonrası kademeli emeklilik konusu mağdurların emekli olmasını zorlaştırırken bazı haklardan mahrum olmalarına sebep oluyor. 1 yıl 1 gün gibi bir süre için emekliliği kaçıran mağdurlar seslerini duyurmak için sosyal medya paltformlarından her gün binlerce gönderi paylaşıyorlar.

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

Emeklilik süreci ve şartları, milyonlarca insanı doğrudan direk ilgilendiren "kademeli emeklilik" konusunda  bazı ilerlemeler kaydedilmeye çalışılıyor. EYT kapsamına dahil olmayan ve yeterli prim gününe ulaşamayan vatandaşlar için "kademeli emeklilik hakkı ne zaman gelecek?

Kademeli emeklilik konusunun revizyonu, emeklilik yaşının aşamalı olarak yükseltilmesini amaçlayan ve  emeklilik sistemini daha sürdürülebilir hale getirmek amaçlanıyor. Yeni sistem ile birlikte, milyonlarca insanın hayat kalitesinde artış bekleniyor. EYT kapsamındaki bireyler için bu sistem, emeklilik şartlarını daha erişilebilir kılacak önemli bir umut kaynağı olması için bu konuya çalışma başlatılması isteniyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK MECLİSE SUNULACA MI?

Özellikle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar için kısmi emeklilik hakkı önemliliğini koruyor. Bu dönemde sigortalı olan kadınlar 50 yaş ve üzeri, erkekler ise 55 yaş ve üzeri olup 3600 prim günü ve 15 yıl sigortalılık süresi şartlarına tabiydiler.

Yeni düzenlemeden sonra, bu tarihler ve şartlar gözden geçirilecek ve daha adil bir sistemiçin adımlar atılacak. Yetkililerin bu konuda yoğun bir çalışmalar yaptığı edinililen bilgiler arasında yer alırken, kademeli emeklilik düzenlemesinin ne zaman hayata geçirileceği konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.