Memur öğretmenlerin MEB'e geçişi Meclis'te: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor Memur öğretmenlerin MEB'e geçişi Meclis'te: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'atama bekleyen öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. KPSS'den yüksek puan alsalar bile atamaların yetersizliği nedeniyle mesleklerini icra edemeyen öğretmenler artık sabırlarının kalmadığını belirterek yetkililere sesleniyor.

Öğretmenler, senelerce eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek, atanarak işlerini eşit işe eşit hak ve eşit maaş kapsamında gerçekleştirmek istediklerini belirterek yetkililere sesleniyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atsanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

2020 KPSS mağduru öğretmenlerde yetersiz atamalar nedeniyle mesleklerini icra edemiyor. Ek atama yapılması için MEB ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenen öğretmenler daha fazla mağdur edilmeden öğrencileriyle kavuşucağı o günü bekliyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 6 Kasım 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 2020 KPSS mağrudur öğretmenlerine destek olmuştu. 

Paylaşımında, "2020 KPSS puanıyla mağdur olan öğretmenlerimizin sesine kulak verelim. 2020 KPSS'de alınan puanlar 2017, 2018 ve 2019'da olduğu gibi 2 yıl geçerli sayılmalıdır. Mağduriyetleri ivedilikle giderilmelidir." ifadelerine yer veren Erbakan'ın 2020 KPSS mağduriyetinin giderilmesi için hâlâ somut bir adım atmaması tepkilere yol açtı. 

Yerel seçimlere çok kısa bir zaman kalmışken 2020 KPSS mağduru öğretmenler Erbakan'ın konuyu gündeme taşımasını bekliyor.