Binlerce adayın girdiği bekçilik sınavı bugün tek oturum şeklinde yapılırken sınavda 5 cevap seçeneği yer aldı ve 100 soru için 120 dakika süre verildi. Sınava ait soru ve cevaplar ise henüz yayınlanmadı.

Bekçilik sınavı soruları ve cevaplarının açıklanacağı tarih hakkında bir açıklama yapılmadı. Sınav sonuç bilgileri 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacak. 

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak olup yanlış cevap sayısının dörtte biri doğru cevap sayısından çıkarılmasıyla hesaplanan puanlar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. 

Başarı puanı hesaplaması sonucu eksi puan alan adayların puanları 0'a (sıfır) tamamlanacak. 

Küçükçekmece'deki su dolu çukura düşen çocuğun ölümüne ilişkin İBB çalışanları gözaltına alındı Küçükçekmece'deki su dolu çukura düşen çocuğun ölümüne ilişkin İBB çalışanları gözaltına alındı

Cevap anahtarında hata olması halinde ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda ise, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak kaydıyla değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

SINAV KONULARI VE SORU DAĞILIMLARI

Sınavda sorulacak sorulara ait konu başlıkları:

Türkçe: Ortaöğretim Düzeyi - 20 soru
Sosyal Bilgiler: İlköğretim Düzeyi - 15 soru
Fen Bilgisi: İlköğretim Düzeyi - 15 soru
Hayat Bilgisi: İlköğretim Düzeyi - 15 soru
Matematik: Ortaöğretim Düzeyi - 15 soru
Genel Kültür: Ortaöğretim Düzeyi - 20 soru

Toplam: 100 soru