TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü

Her yıl sınav öncesi ve sınav sonrası çıkan sorular çalındı iddiası tekrar gündemde yerini aldı. 31 Temmuz'da gerçekleşmiş olan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sorularının çalındığına dair söylemler sınava girmiş adayları endişelendirdi.

Binlerce öğrencinin girdiği KPSS sorularının çalınması sosyal medyada gündem oldu. Sınava girmiş adaylar KPSS'nin iptali için çalışmalarda bulunuyor. Twitter üzerinden yapılan çalışmalara ÖSYM'den yanıt geldi.

Ancak yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bu bilgiler sadece söylentiden ibaret. KPSS sorularının çalınmasının söz konusu olmadığı bilgisi verildi.

ÖSYM konuyla alakalı, "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur."  paylaşımında bulundu.