Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz Türker Ateş'ten kademeli emeklilik çağrısı: 1 gün ile 17-20 yıl geç emeklilik olmaz

Bilindiği üzere EYT yasası 8 Eylül 1999 öncesine düzenleme getirilmesinin ardından, vatandaşlar emekli olmanın hayalini kurdu. Ancak yasanın kanunlar dahilinde eksik çıktığını belirten 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, prim günlerinin arttırılması vatandaşların tepkisine yol açtı. Peki, torba yasada 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının hakları dahil olacak mı?

EYT'de tüm bilinenler değişti! Prim gün sayısı ve yaş şartı artık böyle  uygulanacak

EYT yasası Meclis'te çoğunluk oylar tarafından kabul edilip milyonlşarca vatandaş emekli edildi. Yasaya ilişkin prim günlerini dolduranlar emekli edilirken, bakanlığın yasada değişikliğe giderek prim günlerinde artışa gitmesi, vatandaşları büyük bir çıkmaza sürükledi.

EYT bitti, kısmi emeklilik başladı! 3600 prim günü yeter: İki şartla 7500  TL maaşınız hazır!

5000 prim günü 20-25 yıl Kısmi Emeklilik 3600-5400 gün 50-55 yaş olarak emeklilik şartını tamamlayan vatandaşlar, prim günlerini doldurmak için bakanlığın sunduğu bir diğer seçenek olan borçlanarak günlerini tamamlamalarına rağmen, yasadaki değişiklik vatandaşları mağdur etti.

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

Peki, 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları torba yasada yer alacak mı?

Emeklilikte yaşa takılanlar: EYT sorunu nedir, kaç kişi yararlanacak, SGS  nasıl etkilenecek? | Euronews

TORBA YASADA YER ALACAK MI?

1999 öncesinde çalıştıkları yerlerde sigorta girişi olan 5000 prim ve 3600 günden emekli olmak isteyen vatandaşlara yönelik bakanlık tarafından henüz bi çalışma başlatılmadı. Devletin EYT yasasında değişiklik yapması, emeklilik hayali kuran vatandaşları mağdur etti. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda adaletsizlik olduğunu belirten mağdurlar, ayrım yapılmadan eşit bir şekilde konunun çözüme kavuşması için bekliyor. Devlet tarafından konunun çözüleceğine yönelik söz verilmesine rağmen, ilgili bakanlıktan konunun muhattapları değişitiği zaman söylenen sözlerin havada asılı kalması,  vatandaşları mağdur etti.