Sosyal medyada gündeme gelen ehliyet affı konusu geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti ancak bu konuyla ilgili net bir açıklama yapılmadı. 

Farklı nedenlerden dolayı ehliyetini kaptıran binlerce kişi ehliyet affı çıkarılması için sık sık gündem oluşturuyorlar.

Twitter üzerinden binlerce kişi #Ehliyetaffı etiketi ile paylaşım yaparak konuyu gündeme taşıyor. Geçimini şöforlük yaparak sağlayan binlerce sürücü ehliyeta affının çıkarılmasını bekliyor. Henüz bu konuda net bir bilgi bulunmuyor. 

Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız Melih Meriç'ten kademeli emeklilik bekleyenlere destek: TBMM'de bu işin peşini bırakmayacağız

EHLİYET AFFI ÇIKTI MI?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ehliyet affı ile ilgili yeni bir gelişme bulunmuyor. En son AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş açıklamasında, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.