YHS personellerinin bir üst sınıfa geçmesi için milletvekillerince Meclis'e sunuldu!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılsın' çağrısı - Habervakti, son dakika  haber, haber, güncel haberler, gazeteler

Kamu kurum ve kuruluşlarında personel olarak çalışan YHS'liler, genel idari hizmetler ve teknik hizmetler sınıfına geçme taleplerinin altını bir kez daha çizdi.

Kamunun Üvey Evlatları Yardımcı Hizmetler Sınıfı

YHS PERSONELLERİ'NDEN TEPKİ!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfı (YHS) kendilerinin idari ve genel hizmetler sınıfına geçirilmesine yönelik çalışma başlatılmamasının ardından paylaşılan yazıda, Sayın Başkan Adalet Bakanı olduğunuz mübaşirler bir kararname ile genel idare hizmetler sınıfına alındı bizler de Yardımcı Hizmetler Sınıfı olarak daha önce verilen sözlere istinaden sizlerden bu konuda destek talep ediyoruz'' diyerek tepki gösterdi.

Kamunun yalnız emekçileri: YHS'liler genel idari hizmet kadrosu istiyor

Kamuda çalışan yüz binlerce yardımcı hizmetler sınıfı personeli, mübaşirlerin bir üst sınıfa geçmesine büyük tepki gösterirken, bütçeye yük olmadıklarını belirtti.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

YHS PERSONELLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Görev tanımları yok

2-Amirin keyfine göre çalıştırılıyorlar

3-Mesai ücreti alamayan

4-Kariyeer hakkı elde edemiyorlar

Devlet Kadrosunda Hizmetli Ne İş Yapar? 2022

EĞİTİMCİ ERZAN ÖZÇELİK'DEN YHS'YE DESTEK!

Eğitimci DR. Erzan Özçelik, kamu kurumlarında çalışan ve görev tanımları olmayan, statü değişikliği yapılmayan YHS personellerine destek verdi.

Vatandaşların iş tanımlarının belli olmadığını dile getiren Özçelik, 

Dr.Ercan ÖZÇELİK (@_ErcanOzcelik) / X

''Kadim bir geçmişe dayanan Devletimize Yardımcı Hizmetler Sınıfı ne iş yaptığı belirsiz memurluk garabeti YAKIŞMIYOR! YHS iptal edilerek GİH ve THS'ye aktarılmalıdır!'' Şeklinde yaptığı açıklama ile destek verdi.

YHS PERSONELLERİNDEN 2005 VURGUSU!

Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunlarının olduğu Yardımcı Hizmetler sınıfı personelleri, 2005 yılında düzenlenen Toplu Sözleşme maddesine vurgu yaptı.

Karı Koca Hizmetli, Villa İçin Evli Çift

Sözleşmenin 11. maddesinin B bendine göre personelerin eğitim durumlarına göre bir defaya mahsus statü değişikliği maddesi bulunmasına rağmen henüz konuya ilişkin çalışma başlatılmadı.

Karı-Koca Hizmetli – Günay Danışmanlık

Hükümet tarafından konunun nçözüme kavuşturulmamsının ardından TEÇ-SEN - Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası Türkiye genelinde 81 ilde grev yaparak iş bırakacaklarını duyurmasının ardından, bütün personeller harekete geçti.

Meclis'te: staj ve çıraklık mağdurları, PİKTES öğretmenleri, kademeli emeklilik, emekliler, asgari ücret... Meclis'te: staj ve çıraklık mağdurları, PİKTES öğretmenleri, kademeli emeklilik, emekliler, asgari ücret...

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI PERSONELLERİN ÇIĞLIĞI - Haber Alternatif

TEÇ-SEN yapmış olduğu açıklamada, 23 kasımda 81 ilde grev yapacaklarını ve YHS'nin çağ dışı olduğunu belirtti.

Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunlarına vurgu yapan sendika açıklamalarına devam ederek:

''YHS Çağ Dışıdır ve Bir An Önce Kaldırılmalıdır!  Emeğe saygı ve alın terinin kutsallığına inanıyorsak, miadı dolmuş YHS, tarihin tozlu raflarında yerini almalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda olmak bir kader değildir. Bu personelin emekli olana kadar aynı şartlarda çalışması liyakat ve kariyer ilkesine aykırıdır.

Kamudaki Yardımcı Hizmetler Personeli Bir Üst Kademeye Geçmek İstiyor -  Memurlar.Net

YHS personelinin en düşük eğitim seviyesi lise-meslek lisesi düzeyindedir. Çoğunluğu ön lisans hatta lisans ve yüksek lisans mezunudur. Yalnızca "hizmetli" statüsündeki işleri değil, Memur-Teknisyen-Tekniker unvanlı personelin yaptığı işleri de yapmaktadırlar.  Bu personelin fiilen görev yaptıkları ve öğrenim durumları itibariyle hak ettikleri Genel İdare Hizmetler veya Teknik Hizmetler Sınıfına geçişleri sağlanmalıdır.

TEÇ-SEN (Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası)'na Millî Eğitim çalışanlarının  ilgisi artıyor.

 Yardımcı hizmetler Sınıfına yüklenen görevler artık taşeron işçiler tarafından yerine getirilmektedir. Miadı dolan YHS kaldırılmalıdır. Personel öğrenim durumlarına uygun memur kadrolarına geçirilmelidir.'' şeklinde TEÇ-SEN tarafından açıklama yapılmıştı.

YHS MECLİS'E SUNULDU! HANGİ KARARLAR ALINACAK?

YHS personellerine statü değişikliği konusu Meclis'e sunuldu. Hükümet tarafından veerilen bilgilendirmede, 

Meclis ne zaman açılacak? (28. dönem TBMM yasama tarihi) - Son Dakika  Türkiye Haberleri | NTV Haber

''Teklifte, mevcut yardımcı hizmetler sınıfındaki kamu görevlilerinin genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı veya öğrenim durumlarına uygun olarak ihraz ettikleri diğer hizmet sınıflarında istihdam edilmeleri ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması öngörülmektedir.'' şeklinde açıklamalar yapılmasının ardından artık gözler Meclis'ten gelecek karara çevrildi.