Gençler kışlasız makul bedelli askerlik istiyor! Vatani görevlerini belirli bir ücret karşılığında yapmak isteyen ancak bedelli fiyatlarında gözlemlenen ciddi artıştan dolayı verilen paranın boşa gitmesini istemeyen vatandaşlar kışlasız makul bedelli askerlik istiyor. 

Bedelli askerlikte yeni düzenleme

Bilindiği üzere, bedelli askerlik konusu, 2019'da Meclis'te çoğunluk tarafın onaylaması üzerine onaylanmıştı. Diğer yandan mevcut işlerini kaybetmek istemeyen asker adayları, kışlasız bedelli askerlik yapmak için, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e vermiş olduğu dilekçlere yanıt gelmedi. Bedelli askerlik yapanlara 28 gün askerlik yaptırmanın maliyeti de dudak uçuklatırken, yüksek meblağlar ödeyen vatandaşlar, verdikleri paranın boşa gitmesini istemediklerinden dolayı, kışlasız makul bedelli askerlik yapmak istiyor.

Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

MSB'den bedelli askerlik açıklaması - Son Dakika Haberleri

''KIŞLASIZ BEDELLİ ASKERLİK İSTİYORUZ''

Vatani görevlerini belirli bir ücret dahilinde bedelli askerlik olarak yapan gençler kışlasız bedelli askerlik istediklerini belirterek, ''bedelli dediğin ya hep ya hiçtir. 20 günde kime ne öğreteceksin? diyarbakır'da, (diyarbakırlıların çoğunun dahi bilmediği bir bölgede) kısa dönem olarak askerlik yaptım. 5 ay boyunca çarşı, sivil vs görmedim. ayağımdaki postalın yürümekten parçalandığı zamanlar oldu.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

Bedelli askerlik sınıflandırma sonuçları ne zaman belli olur? (2024 MSB  şubat ayı bedelli sevk takvimi) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

BAKANLIKTAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, makul bedelli askerlik ile ilgili yaptığı açıklamada ''Bedelli askerlik isteyenlerin taleplerini dikkate alıp ona göre düzenleme yapmıştık. Şimdi neredeyse evlerinde askerlik yapmak istiyorlar. Bir de onlara para gönderelim. Böyle şey olur mu?'' şeklinde açıklama yapılmıştı.