1999 öncesinde çıraklık ve stajyer okullarında, fabrikalarda sanayilerde 1 yıl ile 6 yıl arasında fiilen ücretli, bordrolu ve bir işverene bağlı olarak çalışmış, 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan  iş akdi yapılmış stajyer ve çıraklar için son durum ne?

Stajyer ve çıraklık okulları, gençlerin mesleki deneyim kazanmaları ve Türkiye'nin ara eleman sorununu gidermek içinyıllardır kurumlarda uygulanmaktadır. Kanun teklifleri birçok partinin milletvekillerince Meclis'e sunulurken imzalı belgelerin kabul edilmemesinin ardından vatandaşlar 3308 sayılı kanunun değişmesini istedi.

CHP'DEN STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Ali Karaoba'dan stajer ve çıraklık okulunda işçi gibi çalışmalarına rağmen SGK başlangıcı sayılmayan vatandaşlara büyük destek. Staj ve çıraklık sigortası olanların sigortaları başlangıç olarak kabul edilmesi ne zaman sağlanacağını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soran Karaoba,

Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor Kamu çalışanlarına kötü haber! Personel servisleri kaldırılıyor

Dr. Ali KARAOBA (@AliKARAOBA) / X

''Dün gece gerçekleşen TBBM Bütçe Görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Işıkhan'a sorduk; Staj ve çıraklık sigortası olanların bu sigortaları başlangıç olarak kabul edilmesi ne zaman sağlanacak? Bu sürelerin borçlanmaları da yapılamıyor, bu sorun nasıl çözülecek, hastane bilgi yönetim sistemi çalışanlarının sorunları ne zaman çözülecek?
Kamudaki kiralık araç şoförleri, belediye işçi ve mühendisleri ve genel olarak taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgili hangi adımlar atılacak, mekçilerimizin sorunlarını dile getirmeye, emekçilerimizin hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz.'' diyerek destek verdi.

CHP Uşak Milletvekili, Uşak Üniversitesini ve YÖK'ü eleştirdi - Uşak  haberleri, Uşak Sondakika Haberleri

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINDAN BÜYÜK TEPKİ!

99 öncesinde çıraklık ve stajyer okullarında, fabrikalarda sanayilerde 1 yıl ile 6 yıl arasında fiilen ücretli, bordrolu ve bir işverene bağlı olarak çalışmış, 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar, Ülkemizin ihtiyacı olan ara elaman açığını kapatmak için çözüme stajyer ve çıraklara Sgk başlangıç hakkını vererek başlayabilirsiniz. Staj ve Çıraklık SGK başlangıcı olsun'' diyerek tepki gösterdi.

Staj ve çıraklık mağdurları mitingde buluştu - Busabah Malatya

STAJ VE ÇIRAKLIK SGİORTASI NEDEN 4A TESCİL TARİHİ SAYILMIYOR?

Çıraklık ve staj okullarında işçi gibi çalışarak geçirilen sürelerde yatırılan sigorta primleri, emeklilik kapsamında gerekli uzun vadeli sigortaya ilişkin değildir. Bu doğrultuda güncel durumda, çıraklık ve staj dönemi esas alınarak yapılan hesaplamalar ile hükümet tarafından mağdurlara emekli olunma imkanı verilmedi.

Staj ve çıraklık EYT kapsamına dahil edilecek mi? Flaş gelişmeyi  duyurdular: Yarın saat 12'de… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet  Finans Haber

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINDAN DEV BULUŞMA

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu başkanlığında 14 Ocak 2024 saat 10.00’da Anıtkabir'e ziyaretin ardından  12.00'da miting düzenlenecek. Federasyon tarafından yapılan açıklamada, ''7 yıldır devam eden Staj-Çıraklık Sigortası mağduriyetimizin hakkıyla son bulması için verdiğimiz mücadelede ve yürüdüğümüz bu doğru yolda yine sahalardayız.

14 Ocak da Saat 10.00 da önce Anıtkabir ziyaretimiz ve 12.00-15.00 arasında Anıtpark'da Büyük Ankara Buluşması adıyla düzenleyeceğimiz Mitingimiz var. Biliyoruz ki haklı davalar her zaman kazanır. Birlikteliğimizin verdiği güçle, cesaretle hep birlikte bu davayı kazanacağız. Yine hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm mağdur kardeşlerimizi bekliyoruz.'' şeklinde açıklama yapıldı.

Resim