Ehliyet affı, genellikle trafik kurallarını ihlal eden sürücülere bir tür af veya affedilme süreci sunan bir düzenlemedir. Ancak, her ülkede ve her dönemde farklı şartlara tabi olabilir. Türkiye'de ehliyet affı, genellikle belirli koşulları sağlayan sürücülere bazı avantajlar sağlamak amacıyla gerçekleştirilebilir. Ancak, bu tür düzenlemeler zamanla değişebilir. Ehliyetlerini; trafik kuralları ihlali, alkollü araç kullanma, hız, trafik kazasına sebep olma vs. gibi nedenlerle kaybetmişlerdi. Fakat kazaya bulaşmamış olanlar af çıkması için bu durumu öne sürüyor.

Ehliyet affıyla ilgili detaylar, ülkeler arasında ve zaman içinde değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, ehliyet affından yararlanmak isteyen bireylerin, güncel bilgiler için resmi trafik birimlerinden veya ilgili mercilerden bilgi alması önemlidir.

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

Ehliyet affından etkilenen sürücüler arasında, yasal belirsizliklere bağlı olarak itiraz süreçleriyle ilgili sıkıntılar yaşayanlar bulunuyor. Cezaların hangi durumlarda ve ne kadar indirileceği konusundaki belirsizlikler, sürücülerin haklarını savunmada ve itiraz etmede zorlanmalarına neden olabiliyor.

Fakat sürücüler, işlenilen suçun veya cezanın bedeli olarak büyüklüklerine/vermiş oldukları zarara göre bir parametre uygulanmasını öne sürüyor. Kazaya bualşmamış, herhangi bir insan hayatını tehlikeye sokmamış ve bedelini ödemiş olanlar özellikle af çıkması için bu durumların gözetilmesini istiyor.

Son olarak CHP Erzincan Milletvekili Meclis'te ehliyet affı için şunları söyledi:

Sarıgül, "Şoförlerimiz ehliyetlerine kavuşmak için uzun yıllardır bekliyorlar. TBMM'nin bu noktada bir düzenleme yapması şart. Ehliyet mağduru vatandaşlarımız ekonomik anlamda sıkıntı çekiyor. Ehliyet affı kanun teklifimin yasalaşması şoför esnafımızı mutlu edecektir" dedi.