TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki Devlet Sert'ten basın açıklaması! Tayin yasağına tepki

Ancak uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen Bağ-Kur mağdurları kapsama dahil edilmedi. Emeklilikte adalet isteyen Bağ-Kur tescil affı mağdurları EYT yasası kapsamına alınmayıp geride bırakılmalarına tepki gösterdi. 

Tescil affı ya da yasada düzenleme isteyen yaklaşık 3 milyon Bağ-Kur mağdurunun yaşadığı sıkıntılar günden güne artıyor. Emeklilikte adil bir sistem olmasını isteyen Bağ-Kur mağdurları yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkarken emekli olmak için çok daha uzun süre bekleyecek olmalarına karşı çıkıyor. 

Seçim öncesi yeni bir çalışmayla ya da torba yasayla mağduriyetin bitmesini bekleyen Bağ-Kur'lular  Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan Bağ-Kur mağdurları emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır adil emeklilik için mücadele eden binlerce Bağ-Kur'lunun mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.