Trafik kurallarını ihlal etme, maddi yükümlülüklerini yerini getirememe ve cezalı duruma düşme durumlarında ellerinden alınan ehliyetler 2 buçuk milyon vatandaşı mağdur etti. 1 milyon vatandaşın işinden olduğu biliniyor. Sosyal yaşamlarını etkilemelerinin yanı sıra, ekonomik sıkıntılar çektikleri, işsiz kaldıkları, ailelerini geçindiremedikleri, toplumdan uzak kalmaları da yaşadıkları problemler arasında yer alıyor. 

Mağdurların bir defaya mahsus ehliyet affı talebi hala yanıt bekliyor. Af geldiği takdirde binlerce insan işine dönebilecek, ekonomik sıkıntılarını iyileştirebilecek bu noktada ailelerini geçindirebilecek ve tekrar eski yaşamına dönerek topluma geri dönmüş olacaklar. 

750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor! 750 bin kamu işçisi maaşlarında iyileştirme, refah payı ve seyyanen zam müjdesi bekliyor!

Peki ehliyet affı mağdurları için son durum ne? Ehliyet affı kapsamında trafik cezalarında indirim yapılması, birçok sürücünün umutlarını yeşertmiş olsa da, bazıları için beklenmeyen sonuçlar doğuruyor. Affın kapsamı, hangi cezaların indirime tabi olduğu ve kimlerin bu fırsattan yararlanabileceği gibi konular, mağduriyet yaşayan sürücüler arasında belirsizlik yaratmaya devam ediyor.

Ehliyetlerini; trafik kuralları ihlali, alkollü araç kullanma, hız, trafik kazasına sebep olma vs. gibi nedenlerle kaybetmişlerdi. Fakat kazaya bulaşmamış olanlar af çıkması için bunu öne sürseler de henüz ses gelmedi.