İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem! İstanbul'da kademeli emeklilik için kefenli eylem!

Mağdurlar, ihtiyaç durumunda yeni alım yapılmasını değil uzun süredir yedeklerde bekleyen personellere öncelik verilmesi için mücadelerine devam ediyorlar. 

3546 yedeğe atama haberi verilmesi için mağdurlar sosyal medya paltformu Twitter'dan etiket çalışması düzenledi.  Binlerce mağdur, "#3546Yedek ve #MüjdeSırasıYedeklerde " etiketiyle paylaşımda bulunmaya devam ediyor. 

İçişleri Bakanlığı 4/B sözleşmeli personel alımı 3546 yedekleri ne istiyor?

  1. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü için alınan personel, asli kurum ve yerlerinde görevlendirilmeli, yedek olarak belirlenen kişilerin de bir an önce atamaların yapılması gerekmektedir. 

  2. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri personelinin yıpranmasına sebep olan ve çalışma barışını bozan uygulama ve talimatlar bir an önce geri çekilmelidir. 
  3. Nüfus personelinin yoğun çalışmasının karşılığı artık verilmelidir. Kurumda görevli personel tarafından yapılanm iş ve işlemlerden alınan ücretlerin Emniyet Vakfı'na aktarıldığı bilinmektedir. Bu oluşan paydan Nüfus personelinin hakkını istiyoruz. Döner sermaye sistemi kurularak adil bir dağıtım ile personelin payının verilmesini talep ediyoruz. 
  4. Personelin mali, özlülük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılarak motivasyonu yükseltilmelidir. 
  5. İşyerinin güvenliği sağlanarak sözlü veya fiziksel saldırının önüne geçilmelidir.