Bakanlıktan, Mehmet Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara tepki: Şiddetle kınıyoruz Bakanlıktan, Mehmet Şimşek'in ABD'deki sözlerine ilişkin iddialara tepki: Şiddetle kınıyoruz

Staj sigortası, 5000 prim eşitliği ve Bağkur affı ile ilgili detaylar EYT yasasında yer almadı. Diğer yandan 18 maddelikk yeni torba yasasıyla birlikte “3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı?” sorularının yanıtını sorgulamaya başladı.

3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? 

Elitaş, "Temmuz'da emeklilerin durumlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenleme gündemimizde olacak” dedi. Ancak 3600 kısmi emeklilik konusunun torba yasada madde olarak eklenip eklenmediğine yönelik resmi bir açıklama yapılmadı. 

Para ne işe yarar? | Independent Türkçe

18 maddelik torba yasa teklifi ile Muharip Gaziler arasındaki aylık farklılıklarının giderilerek, Milli Mücadeleye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş bulunan Türk vatandaşları ile Kore Harbinde fiilen savaşa katılmış olan Türk Vatandaşlarına ve Kıbrıs Barış Harekatlarına fiile katılmış olan Türk Vatandaşları ile vefatları nedeniyle dul eşlerine vatani hizmet tertibinden bağlanan aylıkların sosyal güvencelerinin olup-olmadığına bakılmaksızın, tüm gazilere asgari ücretin net tutarında aylık ödenmesi amaçlanıyor.

Ayrıca düzenleme ile Yargıtay Birinci Başkan Vekilleri, Danıştay Başkan Vekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanları, Yargıtay ve Danıştay Üyelerinin kıstas aylık oranı Anayasa Mahkemesi üyeleri ile aynı hale getiriliyor.

Enflasyon artıyor, kâğıt para artıyor

Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci başkanvekilleri, Danıştay başkanvekilleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Yargıtay ve Danıştay daire başkanları, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin ek tazminat oranı artırılıyor.

Yargıtay Birinci Başkanı, Danıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Danıştay Başsavcısının ek gösterge oranı Anayasa Mahkemesi Başkanı ile Yargıtay üyeleri, Danıştay üyeleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilinin ek göstergesi de Anayasa Mahkemesi üyeleri ile aynı hale getiriliyor.