4 Ağustos 2022 Cumhurbaşkanlığı tarafınca alınan kararlar, atamalar ve yönetmelikler Resmi Gazete'de yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararları

– Sinop İlinde Tesis Edilecek Hamsi Rüzgar Enerji Santralinin Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5916)
– Mersin İli, Tarsus İlçesi, Kurbanlı ve Eskişehir Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Bazı Taşınmazların Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İlave Alanında Gerçekleştirilecek Yatırım Faaliyetlerine İvedilikle Başlanabilmesi Amacıyla Mersin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5917)
– 2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 Yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar (Karar Sayısı: 5918)
– Ekli I Sayılı Listede Belirtilen Fakültelerin Kurulması ile Ekli II Sayılı Listede Belirtilen Yüksekokul ve Fakültelerin Kapatılması ile Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Ardahan İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinin Adının İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Olarak Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 5919)
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile İlgili Kararlar (Karar Sayısı: 5920, 5921, 5922, 5923, 5924, 5925)

CHP lideri Özel: Bu seçimi, yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler kazandı CHP lideri Özel: Bu seçimi, yok sayılanlar, unutulanlar, ötekileştirilenler kazandı

Cumhurbaşkanlığı Atamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğüne Prof. Dr. Nuri Aydın, Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hacı Ali Mantar atandı.