2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde imzası bulunan Konfederasyon Başkanları taşeron işçilerin kadroya dahil edilmesi ve kadroya geçen işçilere tayin hakkının verilmesi için imza altına alınan sözleşme maddeleri uygulanmamıştır. 

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler” Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler”

2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü'nde yer alan maddeye göre, “696 sayılı KHK kapsam dışında bırakılan aklt işveren işçilerin (taşeron) Kamu Kurum ve Kuruluşların istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilecektir. ”

2021 yılındaki sözleşmenin uygulanmaması nedeniyle binlerce kişinin mağdur olduğunu söyleyen İşçi Haber takipçisi şu ifadelerle durumunu aktardı:

"Merhaba,  taşerondan kadroya geçen kamu işçilerinde tayin hakkı yok.  Eski kamu işçilerinde ve İŞKUR'dan girenler için böyle bir sıkıntı yok.  Aileler çok zor durumda, anne başka bir yerde baba başka bir yerde. İnsanlar çocuklarına hasret kaldi. Binlerce aile mağdur. " diyerek torba yasasından yararlanmak istediklerini belirtti.