Eski kamu işçileri ve İŞKUR işçilerinin aksine taşerondan kadroya geçen kamu işçilerinin eş durumu tayin hakkı olmaması birçok mağduriyeti de peşinden getirdi. 

detail-photo-fancybox-1

Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu Yunanistan basını grevde! Ülkede haber akışı durdu

2021 yılındaki sözleşmenin uygulanmaması nedeniyle mağdur olan binlerce aile ayrı yerlerde yaşamak zorunda kalırken evlerinde aile ortamı sağlamakta da zorluk yaşıyor.

Evlendikleri, hayatlarını birleştirdikleri ve kendi ailelerini kurdukları eşlerinde mazeret tayin hakkı olmaması nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalan taşerondan kamuya geçen işçiler yaşadıkları bu ayrımcılığa tepki gösteriyor. 

İşçi Haber'e konuşarak yetkililere seslenen işçiler yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: 

''696 KYK ile taşerondan kadroya geçen 4D kamu işçileri mazeret tayinine hakkı olmadığı için 5 yıldır eşinden yuvasından çocuğundan ayrı yaşıyor. Eş durumu, sağlık, engellilik, anne baba sağlık durumu ve deprem bölgesinde depremden etkilenen 4D kamu işçilerinin mazeret tayini sorununun çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Sayın Bakanım bakanlığınız ve İşçi Konfederasyonları arasında 2021 ve 2022 yıllarını kapsayan kamu çerçeve protokolünde 9 madde ile yer almasına rağmen ilgili madde yasalaşmadı.  2,5 yaşındaki kızımdan ayrı yaşıyorum Allah rızası için duyun sesimizi.... "

"696 KHK ile taşerondan kadroya geçen 4D kamu işçileri mazerat tayini hakkı olmadığı için 5 yıldır eşinden yuvasından çocuğundan ayrı yaşıyor. Eş durumu, sağlık, engellilik, anne baba sağlık durumu ve deprem bölgesinde, depremden etkilenen 4D kamu işçilerinin mazeret tayini sorununun çözümü konusunda yardımlarınızı bekliyoruz. Sayın Bakanım Bakanlığınız ve İşçi Konfederasyonları arasında 2021 ve 20222 yıllarını kapsayan Kamu Çerçeve Protokolünde 9. madde ile yer almasına rağmen ilgili madde yasalaşmadı. 2,5 yaşındaki kızımdan ayrı yaşıyorum. Allah rızası içn duyun sesimzi. Diğer kamu personeline ( memur, eski işçileri, İŞKUR ile işe başlayan işçiler) verilen mazeret tayinini bizler de istiyoruz. Binlerce kamu işçisi yetkililerden gelecek müjdeli haberi bekliyor. "

Mazeret tayin hakkı nedeniyle aile bütünlüğünü koruyamayan işçiler yetkililerden bu konuda bir adım atmasını, torba yasayla yaşadıkları mağduriyetin çözülmesini istiyor.