TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. 

4/A-4/B'lilerin askerlik borçlanması ile sigorta başlangıcı geriye çekilip sigorta başlangıcı sayılırken 5434 SK tabi memurların askerlik borçlanmasının sigorta başlangıcı sayılmaması tepkilere yol açtı. Uzun süredir emeklilik hakkı için bekleyen memurlar askerlik borçlanmasıyla mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Uzun süre EYT yasasını bekleyen 4C'li memurlar yaşanan bu haksızlığa karşı çıkarak adil bir emeklilik sisteminin gelmesini istiyor. Mevcut ekonomik koşullarda emekli olmak için önlerinde duran engellerin kaldırılmasını, 4A ve 4B'li memurlarla eşit emeklilik koşullarına sahip olmak istiyorlar. 

Askerlik borçlanması mağdurları bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini bekliyor. Sosyal medya uygulamalarında sık sık etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan memurlar emeklilik hakkı için mücadele ediyor.

İşçi Haber'e konuşarak yetkililere seslenen bir memur yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle anlattı: 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

4C'li memurlar olarak; ayrıcalık değil, eşitlik istiyoruz. 4A ve 4B'lilerde olduğu gibi, askerlik borçlanmasının sigorta başlangıcını geriye çekmesini, Anayasal ve sosyal bir hak olarak talep ediyoruz.