Kısmi emeklilik, emeklilik yaşını beklemeden belirli bir yaşam ve prim koşulları oluştuktan sonra emekliliğe imkan tanırken, bu hakka sahip olamayanlar yaşadıkları sıkıntıları dile getiriyorlar.

5000 prim günü veya kısmi emeklilik şartlarını yerine getiremeyen vatandaşlar, emekli olan vatandaşlarla kıyaslandığında daha uzun süre çalışmak zorunda olduklarını ifade ediyorlar. Bu durum, kısmi emeklilik mağduru olan vatandaşlarda yaşam maliyeti artışı ve gelir kaybı gibi zorluklara neden oluyor.

Kısmi emeklilikle ilgili yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de, sürecin karmaşıklığıdır. Bazı vatandaşlar, emeklilik başvurularını yaparken takip edilmeleri konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirtiyorlar. Ayrıca, başvuruların uzun süreler boyunca sonuçlanmamasıda mağduriyetler oluşturuyor.

Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı ne kadar olacak?

Bir kısım vatandaşlar ise 5000 prim günü ve kısmi emeklilik mağdurları yasal düzenlemelerin kendilerini kapsamadığını ve hala mağduriyet yaşadıklarını vurguluyorlar. Ayrıca, EYT düzenlenmesinde esnekliğinde tam olarak karşılanmadığını savunarak emeklilik sisteminin adaletli çalışmasını talep ediyorlar.