Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar Bağ-Kur tescil konusu TBMM'de! 20 yılı aşkın mağduriyetlerinin telafisini istiyorlar

EYT düzenlemesinin meclisten geçmesinin ardından birçok vatandaş emeklilik hakkına sahip olurken 5000 prim gününe takılan EYT mağduru vatandaşlar bu haktan mahrum kaldı.

Emeklilik hakkından yararlanamayan 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları EYT yasasının tekrar düzenlenmesini talep ediyorlar. Kısmi emeklilik mağdurları daha iyi bir emeklilik geleceğine sahip olabilmek için çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendikalar aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Kısmi emeklilik mağdurlarının, prim günlerini tamamlamadan emeklilik hakkına sahip olamamaları ekonomik açıdan zorluk yaşamalarına neden olurken, aynı zamanda sosyal güvence eksikliği konusunda endişe duyuyorlar. İlerleyen yaşlarda iş gücünü sürdürmekte zorlanan vatandaşlar, gelecekte yaşam standartlarını koruyabilmek için çaba harcamak zorunda kalıyorlar.

Yeni düzenlemenin adil olmadığını düşünen mağdurlar EYT'nin tam olarak çözülmediğini yarım kaldığını ifade ediyorlar. Ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalan mağurlar emeklilik dönemlerini daha güvende geçirebilmek için mücadele etmeye devam ediyorlar.