Bilindiği üzere EYT yasası 8 Eylül 1999 öncesine düzenleme getirilmesinin ardından, vatandaşlar emekli olmanın hayalini kurdu. Ancak yasanın kanunlar dahilinde eksik çıktığını belirten 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları, prim günlerinin arttırılması vatandaşların tepkisine yol açtı. Peki, EYT'ye 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının hakları dahil olacak mı?

EYT'de tüm bilinenler değişti! Prim gün sayısı ve yaş şartı artık böyle  uygulanacak

EYT yasası TBMM'de görüşülüp sonuçlanmasının ardından vatandaşlara müjdeli haber gelmişti. EYT kapsamında prim gününü tamamlayan vatandaşlar emekli olurken, bakanlık tarafından kanunda değişiklik yapılarak prim günlerinin değiştirilmesi, 5000 prim ve 3600  kısmi emeklilik mağdurlarının EYT'ye dahil olamamasına sebep oldu.

EYT bitti, kısmi emeklilik başladı! 3600 prim günü yeter: İki şartla 7500  TL maaşınız hazır!

Meclis kürsüsünde birçok konuya ilişkin kanun teklifi verilip çözülürken, 5000 ve kısmi emeklilik için prim günlerinde düzenleme yapılmaması mağdurların tepkisine sebep oldu. 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Konunun adaletli bir şekilde çözülmesini isteyen vatandaşlar, 1999 öncesinde bulunan bütün hakların tas tamam iadesi için bakanlığa seslenerek hak arayışına girdi.  Peki 5000 ve kısmi emekliliğe ne zaman çözüm getirilecek?

EYT'de son dakika gelişmesi: Yasa, Erdoğan'ın önünde - Dünya Gazetesi

ARU LASTİKÇİ 5000 VE KISMİ İÇİN ÜMİT ÖZDAĞ İLE BİRARAYA GELDİ!

EYT-EF Başkanı Arzu Lastikçi 5000 kısmı ve emeklilik sorunun çözülmesi için siyasilerle görüşmeye devam ediyor. EYT nin yarım kalan hakları için mücadele ettiğini dilegetiren Lastikçi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a dosya sunduklarını belirtti.

Resim

Arzu Lastikçi yapmış olduğu açıklamada, ''Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Ümit Özdağ ile Parti Genel Merkezinde bir araya gelerek EYT nin yarım kalan hakları ve Emeklilerin durumu ile ilgili bilgi verip tüm Mağduriyetleri içeren dosyamızı sunduk.''dedi.

Zafer Partisi'nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Arzu Lastikçi'nin ziyaretinden bahsederek, ''Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu Genel Başkanı Arzu Lastikçi ve beraberindeki heyet, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı Zafer Partisi Genel Merkezinde ziyaret etti. Nazik ziyaretleri için EYT’lilere teşekkür ederiz. '' dedi.

Resim

ÖZGÜR ÖZEL'DEN DESTEK!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) yasasından yararlanamayan 5000 prim ve 3600  kısmi emeklilik mağdurları, haklarını istiyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel daha önce Meclis kürsüsünde yapmış olduğu açıklamada, EYT yasasından yararlanamayan 5000 prim ve 3600 kısmi emeklilik konusunda hükümeti eleştirdi.

CHP'li Özel: Güvenlik vetosu yiyen 4 danışman, Gezi'de fotoğraf paylaşmış

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları bu yasaya dahil edilmediklerini ve konunun tam olarak çözüme kavuşturulmadı. 8 Eylül 1999 öncesi kazanılmış ancak iade edilmeyen. Peki, EYT'ye 5000 ve kısmi emeklilik mağdurlarının hakları geri verilecek mi?Emeklilikte Yaşa takılanlar (EYT) yasasının eksik çıkmasının ardından milyonlarca vatandaş mağdur edildi.

GENEL BAŞKAN DR. FATİH ERBAKAN | Yeniden Refah Partisi

ARZU LASTİKÇİ'DEN FATİH ERBAKAN'A ZİYARET!

EYT-EF Başkanı Arzu Lastikçi 5000 kısmı ve emeklilik sorunun çözülmesi için Fatih Erbakan ile görülme gerçekleştirdi. 99 öncesi hakların mücadelesi için görüşme gerçekleştiren Lastikçi, Ankara'da Erbakan'ı ziyaret etti. Grüşmelerin devam ettiği aktarılırken, başkanımız öderliğinde 99 öncesi tastamam haklarımız ve insan onuruna yakışır bir maaş için Ankarada görüşmelerimiz devam ediyor sonuna sonuç alana kadar mücadeleye devam ediyoruz,'' ifadeleri kullanıldı.

Fatih Erbakan kimdir? Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan kaç  yaşında? - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

5000 VE KISMİ EMEKLİLİK AĞDURLARINA ÇÖZÜM GELECEK Mİ?

Hükümetin getirdiği yeni yasalar ile kanunun eksik çıkması, emekli olmak isteyen vatandaşları mağdur etti. Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun kesin olarak bitmediğini dile getiren vatandaşlar, ayrım yapılmadan eşit bir şekilde konunun çözüme kavuşması için bekliyor. Devlet tarafından konunun çözüleceğine yönelik söz verilmesine rağmen, ilgili bakanlıktan konunun muhattapları değişitiği zaman söylenen sözlerin havada asılı kalması, yıllarca vatandaşları mağdur etti.

Emeklilikte yaşa takılanlar: EYT sorunu nedir, kaç kişi yararlanacak, SGS  nasıl etkilenecek? | Euronews