Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Türkiye'de uzun yıllardır emeklilik hayali kuran binlerce vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının kabul edilmesiyle umdukları hayale bir adım daha yaklaştıklarını düşündüler. Ancak, bu yasa beraberinde getirdiği belirli bir prim günü hedefine ulaşma zorunluluğu nedeniyle birçok vatandaşın hayalleri suya düştü.

5000 prim günü hedefine ulaşamayan vatandaşlar, yaşadıkları adaletsizlik karşısında mağdur ediliyor. Yıllarca emek vermiş, ailelerini geçindirmiş bu vatandaşlar, hak ettikleri emekliliği yaşayamamanın hüsranını yaşıyor. 

Emeklilik hakkına kavuşamayan binlerce vatandaş EYT yasasının belirlediği 5000 prim günü hedefi nedeniyle mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Emeklilik hayallerini gerçekleştirebilmek adına kredi çekmek zorunda kalan bu grup, ellerine geçecek emekli maaşlarıyla biraz olsun rahat bir emeklilik hayatı kurmayı umuyordu. Ancak, verilen sözlerin tutulmaması ve sonrasında yapılan kanun değişiklikleri, bu kişileri büyük bir mağduriyetin içine itti. 

EYT mağdurları, yaşadıkları adaletsizliği sık sık dile getiriyor. Yıllarını emek vererek geçiren bu insanlar, verdikleri emeğin karşılığını alamamanın hüznü içinde. Birçoğu, geleceğe dair umutlarını kaybetmiş durumda. Emekli olabilmek adına yıllarca ödedikleri primlerin karşılığını alamayan vatandaşlar, devletten hak ettikleri desteği bekliyor.

Mağdurlar Meclis'ten çözüm bekliyor!

EYT mağdurları, seslerini duyurabilmek ve taleplerini Meclis'e iletebilmek adına çeşitli platformlarda bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendiriyor. Mağduriyetlerini dile getiren bu insanlar, Meclis'in kendilerine adil bir çözüm sunmasını bekliyor.

Emeklilik hayallerini gerçekleştirmenin yanı sıra, yaşadıkları adaletsizliğin giderilmesi için çaba sarf eden EYT mağdurları, umutlarını Meclis'e bağlamış durumda. EYT mağdurları, siyasilerden gelecek olumlu bir adımın, yıllarca süren mücadelelerinin karşılığını almalarını sağlayacağına inanıyor. Buna istinaden TBMM'den çözüm bekliyorlar.