Türkiye'de uzun yıllar emeklilik hayali kuran binlerce vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının kabul edilmesiyle umdukları hayale bir adım daha yaklaştıklarını düşündüler. Ancak bu yasanın getirdiği belirli bir prim günü hedefi nedeniyle birçok vatandaşın hayalleri suya düştü.

EYT yasası, emeklilik hayali kuran vatandaşlar için umut olmuştu. Ancak 5000 prim günü hedefi birçok kişiyi yaşadıkları adaletsizlik karşısında mağdur ediyor. Yıllarca emek vermiş, ailelerini geçindirmiş bu kişiler hak ettikleri emekliliği yaşayamamanın hüsranını yaşıyor.

Yasanın getirdiği prim günü şartları, birçok emeğin emeklilik hayalini gerçekleştirmesini zorlaştırıyor. Özellikle düşük gelirli çalışanlar, çok büyük mağduriyetler yaşıyor. 5000 prim günü şartının adaletsiz olduğunu savunan vatandaşlar bu konunun bir an önce çözülmesini talep ediyorlar.

EYT yasasının gölgesinde kalan binlerce vatandaş, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Adalet için seslerini çıkaran emekçiler, prim günü taleplerinin gözden geçirilmesini ve daha adil bir sistemle değiştirilmesini istiyorlar.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Yarım kalan haklarını talep ediyorlar!

Devletin emeklilik şartları konusunda verdiği sözler, birçok vatandaşın finansal planlamasını belirlemesine neden oldu. Özellikle 5000 prim günü ve kısmi emeklilik ile ilgili vaatler, emeklilik hayali kuran birçok kişiyi cesaretlendirdi.

Emekli olabilmek adına kredi çekmek zorunda kalan bu grup, ellerine geçecek emekli maaşlarıyla borçlarını ödeyerek rahat bir emeklilik hayatı kurmayı umuyordu. Ancak, verilen sözlerin tutulmaması ve sonrasında yapılan kanun değişiklikleri, bu kişileri büyük bir mağduriyetin içine itti.

Bu haksızlığa maruz kalan vatandaşlar EYT düzenlemesinin bitmediğini yarım kaldığını dile getiriyorlar. Yetkililerden kalan haklarını talep eden vatandaşlar, bu mağduriyetin giderilmesi ve adaletin bir an önce çalıştırılmasını istiyorlar.