Gazeteci Zafer Arapkirli, paylaşımında şunları söylemişti:

“Bunu mu savunuyorsunuz? Bu pisliğe sahip çıkanlar, bana çemkireceğine, bu lafların altına imza atıp yayınlasın burada… Utanmıyorlar! Benim gazeteciliğimin bu işle ne alakası var? Kepazeliği, ahlaksızlığı nasıl savunuyorsun? Utanmıyor musun? Bu aşağılık pisliklere kimse dur demeyecek mi? Özellikle de makam sahibi ‘Kız babaları ne bekliyorsunuz?”

Mustafa Destici'den 1 Mayıs açıklaması: O polise sopalarla saldıranlar işçi değil, terörist Mustafa Destici'den 1 Mayıs açıklaması: O polise sopalarla saldıranlar işçi değil, terörist

Gazeteci Zafer Arapkirli duruşma öncesi şu sözleri söyledi:

“Buradaki basın mensubu arkadaşlarım şu anda başka haberleri kovalayacak olacakken buraya gelmişler bir meslektaşlarının yargılanması öncesinde bizim açıklamamızı dinliyorlar. Ben de yaklaşık bir saat sonra KRT TV’de yayında olacaktım.  Bizler gereksiz yere adliyelere geliyoruz. Böyle sudan gerekçelerle. Ama tırnak içinde bize verilen rahatsızlık, bu ülkede milyonlarca kadının, kız çocuğunun mağduriyeti yanında bir hiçtir. Bir kum tanesidir. Bizim dikkat çekmek istediğimiz şey dün de Anadolu Adliyesi’nde bir mağdurenin başına gelenler. Burada konuşurken kim bilir kaç bin kız çocuğu tacize, tecavüze uğruyor.”

“Ne çocuklarımızı teslim edeceğiz ne de eleştiri hakkımızı teslim edeceğiz. Bundan sonra bu karanlığa karşı çıkmaya ve kız çocuklarını korumaya devam edeceğiz bu böyle biline.”