Hamas heyetinden Mısır ziyareti: İsrail’in teklifine yanıt verecek Hamas heyetinden Mısır ziyareti: İsrail’in teklifine yanıt verecek

Güneydoğu Asya yıllık Fil Günü'nü kutlarken, yaklaşık 60 fil Tayland botanik parkında büyük bir meyve ziyafetinin tadını çıkardı .

Filler, Tayland için bir ulusal gurur ve kültürel kimlik kaynağıdır ve savaşçılar ve krallar tarafından emek, ulaşım ve savaş alanı zaferleri için kullanılır.

Etkinlik, ülkenin çeşitli yerlerinde yaygın olarak görülüyor, ancak pandemi ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle bazıları bu yıl kutlamaları azalttı.

Doğu Chonburi eyaletindeki Nong Nooch Tropik Bahçesinde filler , sekiz metre genişliğindeki bir masaya yerleştirilmiş iki ton meyve ve sebzeyle tedavi edildi.

Uzun süredir yabancı turistin gelmemesiyle birlikte açık büfe ve bazı ziyaretçiler ağır sikletlere bir nebze de olsa neşe getirdi.

Nong Nooch Tropik Bahçesi başkanı Kampon Tansacha, "Tabii ki sıkılıyorlar çünkü insanlarla birlikte olmaya alışıyorlar. Bu yüzden fillerimizin herkese karşı çok arkadaş canlısı olduğunu görüyorsunuz" dedi.

"İnsanlar filleri görmekten hoşlanır, onlara yiyecek verir, özellikle sevdikleri muzları verir ve hepsi sağlıklı ve mutlu görünürler".

Hayvan hakları grupları uzun zamandır Tayland'daki fil kamplarını hayvan gösterileri ve gezintilerine son vermeye çağırıyor ve gösterileri bir tür hayvan istismarı olarak nitelendiriyor.

Bu haber ANews'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için buraya tıklayınız.