Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), sayıları 600 bini bulan, belediyelerde tüm kamusal hizmetleri üreten, güvencesiz, düşük ücretlerle çalışan emekçilerin özlük haklarını, güvenceli ve kadrolu çalışma hakkını dile getirmek için mücadele etmeye devam ediyor. 

600 bin belediye şirket işçisinin taleplerine ilişkin açıklamada bulunan TABİB, şu sözlere yer verdi: 

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Belediye şirket işçileri gerçek kadro almadı. Bütün işçiler şirket işçisi şu an. Belediye işçisi değil. Belediye bünyesinde çalışmak, gerçek kadrolu olmak için son yıllarda belirgin bir mücadele var. TABİB olarak ne istediğimizi uzun zamandır söylüyoruz. Fakat kafa karışıklığı devam ediyor. Kamu Çerçeve Protokolü diyen var, 4D diyen var. Biz ikisini de savunmuyoruz.

Belediye bünyesinde yer alan kadrolu işçilerin statüsünü istiyoruz. Ama bunu aşağıdaki gibi güncelleyerek, tanımlıyoruz.

Mücadelemiz sonuç verecektir, mücadelemiz seçime endeksli değildir. Uzun vadeli bir uğraş olmazsa şapkadan tavşan çıkmayacaktır. Siyasilerin sözlerine kanmayacak kadar deneyimimiz vardır.

Mücadelemiz ve haklarımız yüz binlerce işçi tarafından sahiplenip, gerçek bir program ve örgütlenme ile ifade edildiğinde, kitlesel bir hareket yarattığımızda sonuca varacağımızı biliyoruz.

📌 NORM KADRO: 5393 Sayılı Belediyeler Kanunu 49. Maddesi yeniden düzenlenmeli, personel istihdamı bu maddeye göre yapılmalıdır.
📌 TABAN ÜCRET net yoksulluk sınırı
📌 Eşit işe eşit ücret
📌 52 Tediye ve 112 günlük ikramiye
📌 Haftalık 35 Saat çalışma
📌 3 ayda bir Enflasyon oranında ZAM
📌 Eşit yemek ücret
📌 Bütün Sosyal Haklar Kadrolu işçilerle aynı
📌  İş güvencesi
📌  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği önlemleri
📌 Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde  İMZA yetkisi gerektiren işleri yapan çalışanlar MEMUR statüsüne geçirilmelidir.
📌 Vergi Adaleti: Toplu İş Sözleşmelerindeki (TİS) Paraya Taalluk eden Tüm Sosyal Haklar “Brüt” yerine “Net” olarak belirtilmelidir.