696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemektedir. Bu durum, işçilerin yaşamak zorunda oldukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal bağlarının zedelenmesine hatta aile birliklerinin bozulmasına neden olmaktadır. Mağdurlara tayin hakkı tanınması, yaşadıkları mağduriyet sona ermesi için yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a sesleniyor. 

696 KHK ile kadroya geçen işçiler tayin hakkı istediklerini uzun süredir talep ediyor. 696 sayılı KHK ile kadroya geçişi yapılan işçilerin tayin hakkı tanınması ve meslek kodlarının fiilen yaptıkları işe uygum hale getirilmesi gerekiyor. İşçi Haber olarak eşitsizlikler ortadan kaldırılıncaya dek konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Mağdurlar İşçi Haber'e ulaşarak şu mesajı iletilmesini istedi;

"696 sayılı kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen işçiler çok acil tayin hakkı bekliyor. KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLBinlerce mağdur aileler çocuklarına hasret kalmış durumda. Aile bütünüğü yok oldu. Aileler psikoloij olarak çok zor durumda. Aile düzenleri yok oldu.",

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

Eşimizle aramızda kilometreler var. Sayın büyüklerimiz bu hasret son bulsun artık. 696 4/D'li işçilere acilen ayrımsız eş durumu tayini istiyoruz. Asker, polis, savcı, doktor, eczacı eşlerine görevlendirme verildi. 696 KHK'lı işçilerin çoüu bu mesleklerden değil. Memur, sağlık personel. öğretmen gibi meslek gurplarından olan var. Bizlerin görevlendirme dışı bırakılması hem anayasanın aile birliğini hem de anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Sizlerden bu soruna çare bulmanızı istiyoruz.