İşçi Haberleri

696 KHK ile kadroya geçen işçilere tayin hakkı tanınabilir

696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı tanınmıyor. 696 KHK ile taşerondan kadroya geçerek ailelerinden uzak bir şekilde yaşamını idame ettiren işçiler, artık bu konuda somut adımların atılmasını istiyor.

Abone Ol

 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren zam oranı geçen hafta belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen basın toplantısında işçilere yapılacak zam oranını açıkladı.  Erdoğan, toplu iş sözleşmesi ile beraber kamu işçilerine yüzde 45 oranında zam yapıldığını duyurdu.Ayrıca, en düşük kamu işçisi maaşının da 15 bin TL'ye çıkartıldığını belirtti. Bu gelişme ile beraber 696 KHK ile kadroya geçen işçilere tayin hakkı verilip verilmeyeceğine dair detaylar araştırılmaya başlandı. 

2023 Kamu Çerçeve Protokolü'nde 696 KHK ile taşerondan kadroya geçen işçiler için eş durumu tayiniyel ilgili bir madde yer almadı. Ancak 2023 KÇP'de ki tayin maddesinde;" 696 KHK ile kadroya geçen işçilerin (eş durumu hastalık engellilik vb.) nakil çalışmalarına yasallaşmanın yasallaşmasına başlayacaktır." ibaresi var. 

Bu duruma tepki gösteren mağdurlar örgütlenerek seslerini duyurmaya çalışıyor. İşte Twitter üzerinden gelen bazı tepkiler...

696 KHK ile kadroya geçen işçiler yıllardır tayin hakkının verilmesini bekliyor. Eşinden, çocuklarından ve sevdiklerinden ayrı yaşayarak hayatlarını idame ettirmeyen çalışan işçiler adeta unutuldu. 

Abone Ol